R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten
























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
- "ZWART" CURRYPOEDER -

Sri Lanka

150 g korianderzaad
55 g curryblaadjes
1 el kruidnagels
1 el groene kardamompitten, geplet
1 el van een in stukjes geplet kaneelstokje
1 el rijst
1 el fenegriekzaad
1 el zwart mosterdzaad
1 el venkelzaad
90 g komijnzaad
120 g gedroogde rode chili


Bereiding


Neem een steelpan met dikke bodem en rooster er 1 1/2 minuut het korianderzaad en de curryblaadjes in.
Voeg de kruidnagels, groene kardamompitten, stukjes kaneel en de rijst toe. Rooster deze ingrediënten mee tot ze goudbruin kleuren.

Voeg het fenegriekzaad, het mosterdzaad,  het venkelzaad en het konijnzaad toe.  Ga een paar minuten door met roosteren of tot de geuren loskomen. Let goed op dat de specerijen niet verbranden.

Spreid het mengsel uit op en bord en laat het afkoelen.

Vijzel het mengsel als het tot kamertempertuur is afgkoeld fijn. Een : "ouderwetse" koffiiemolen" is ook zeer geschikt voor het malen van de specerijen.

Doe de specerijenmix in een luchtdichte verpakking en bewaar het in een koele en droge ruimte.

Het specerijenmengsel  blijft een jaar lang goed maar kan het best in een paar maanden na de bereiding gebruikt worden.


Info


Voor diverse Sri Lankaanse gerechten wordt om "black curry powder", een specifieke mix van specerijen gevraagd, bijvoorbeeld voor "Kukulu musamma".








naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________