![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Zuid-Afrika 1350 g stukken kip 1 kop versgeperst sinaasappelsap 2 el geraspte sinaasappelschil 80 ml honing 2 el mosterd, bij voorkeur grove mosterd 3 el sojasaus (bij voorkeur Kikoman) 1 el versgehakte of 1/2 tl gedroogde rozemarijn zout optioneel: 2 el Cognac of Armagnac Bereiding Verwarm de oven voor op 175 C. Doe alle ingrediënten behalve de kip en de Cognac in een pannetje een meng ze met een garde. Laat de saus terwijl je zo nu en dan roert zachtjes bubbelen tot ze een kwart is ingedikt. Neem het pannetje van het vuur en voeg de cognac toe. Proef de saus. Voeg eventueel wat honing of een beetje suiker toe maar zorg dat de saus een (licht) zure citrussmaak behoudt. Leg de stukken kip met het vel naar boven in één laag in een grote ovenschaal en giet er de ingedikte sinaasappelsaus over. Zet de schaal in de oven en bak de kip 45 minuten. Houd het bakproces vanaf de 15e minuut goed in de gaten. De kip mag flink bruinen maar waak voor verbranding. Leg als verbranding dreigt een stuk aluminiumfolie over de kip. Giet tijdens het bakken de saus een paar keer over de kip. Garneer de kip met dunne reepjes sinaasappelschil en fijngehakte peterselie. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |