R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZUIDAFRIKAANSE SINAASAPPELKIP
4 à 6 p., Zuid-Afrika

1350 g stukken kip
1 kop versgeperst sinaasappelsap
2 el geraspte sinaasappelschil
80 ml honing
2 el mosterd, bij voorkeur grove mosterd
3 el sojasaus (bij voorkeur Kikoman)
1 el versgehakte of 1/2 tl gedroogde rozemarijn
zout

optioneel:
2 el Cognac of Armagnac


Bereiding


Verwarm de oven voor op 175 C.
Doe alle ingrediënten behalve de kip en de Cognac in een pannetje een meng ze met een garde.
Laat de saus terwijl je zo nu en dan roert zachtjes bubbelen tot ze een kwart is ingedikt.
Neem het pannetje van het vuur en voeg de cognac toe.
Proef de saus. Voeg eventueel wat honing of een beetje suiker toe maar zorg dat de saus een (licht) zure citrussmaak behoudt.
Leg de stukken kip met het vel naar boven in één laag in een grote ovenschaal en giet er de ingedikte sinaasappelsaus over.
Zet de schaal in de oven en bak de kip 45 minuten. Houd het bakproces vanaf de 15e minuut goed in de gaten.
De kip mag flink bruinen maar waak voor verbranding. Leg als verbranding dreigt een stuk aluminiumfolie over de kip.
Giet tijdens het bakken de saus een paar keer over de kip.

Garneer de kip met dunne reepjes sinaasappelschil en fijngehakte peterselie.


Info














naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________