R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ZOETZURE GARNALEN ANANASSOEP
4 p., Thailand

reeks 515 (141K)



2 à 3 el plantaardige olie
2 kleine tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 el vissaus (nam pla)
2 el citroensap
2 carambola's (sterfruit), in dunne schijfjes
1 kleine ananas, in stukjes
1/2 tl versgemalen zwarte peper
2 el tamarindepasta
1 à 2 tl suiker, naar smaak
500 ml kippenbouillon
3 lente-uitjes, inclusief het groene gedeelte, in ringetjes
1 k tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt
een handvol verse koriander, grof gehakt
een verse rode chilipeper, zaad verwijderd en in dunne reepjes gesneden


Bereiding


Zet een ruime soeppan op het vuur en verhit er op middelhoog vuur de olie in.
Voeg één van de in stukjes gesneden tomaten toe.
Voeg na 3 minuten de vissaus, het citroensap, het sterfruit en de stukjes ananas toe.
Bak het fruit even aan en voeg dan de versgemalen zwarte peper, de tamerindepasta en suiker naar smaak toe.
Voeg even later de kippenbouillon, de lente-ui en de overige gehakte tomaat toe. Breng het geheel aan het kook en draai vervolgens het vuur laag.
Voeg na 2 minuten de garnalen toe en laat ze garen tot ze roze gekleurd zijn.
Haal de pan van het vuur en roer er de koriander en fijngesneden chilipeper door.
Direkt serveren.


Info


Sterfruit ofwel carambola komt oorspronkelijk uit Indonesië, India en Sri Lanka. De vrucht, die eruit ziet als een ster, heeft haar naam aan haar vorm te danken.
De hele vrucht is eetbaar en hoeft dus niet te worden geschild. De vrucht wordt gewoonlijk dwars in plakjes gesneden. Het sappige vruchtvlees is transparant met een enkele zwarte eetbare pit. De frisse smaak van de vrucht is licht zoet en te vergelijken met een mix van papaja, sinaasappel en grapefruit.
Rijper sterfruit neigt meer naar geel dan groen en is beduidend zoeter.
De vrucht is niet alleen lekker maar ook zeer decoratief.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________