|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 2 à 3 el plantaardige olie 2 kleine tomaten, ontveld en in stukjes gesneden 2 el vissaus (nam pla) 2 el citroensap 2 carambola's (sterfruit), in dunne schijfjes 1 kleine ananas, in stukjes 1/2 tl versgemalen zwarte peper 2 el tamarindepasta 1 à 2 tl suiker, naar smaak 500 ml kippenbouillon 3 lente-uitjes, inclusief het groene gedeelte, in ringetjes 1 k tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt een handvol verse koriander, grof gehakt een verse rode chilipeper, zaad verwijderd en in dunne reepjes gesneden Bereiding Zet een ruime soeppan op het vuur en verhit er op middelhoog vuur de olie in. Voeg één van de in stukjes gesneden tomaten toe. Voeg na 3 minuten de vissaus, het citroensap, het sterfruit en de stukjes ananas toe. Bak het fruit even aan en voeg dan de versgemalen zwarte peper, de tamerindepasta en suiker naar smaak toe. Voeg even later de kippenbouillon, de lente-ui en de overige gehakte tomaat toe. Breng het geheel aan het kook en draai vervolgens het vuur laag. Voeg na 2 minuten de garnalen toe en laat ze garen tot ze roze gekleurd zijn. Haal de pan van het vuur en roer er de koriander en fijngesneden chilipeper door. Direkt serveren. Sterfruit ofwel carambola komt oorspronkelijk uit Indonesië, India en Sri Lanka. De vrucht, die eruit ziet als een ster, heeft haar naam aan haar vorm te danken. De hele vrucht is eetbaar en hoeft dus niet te worden geschild. De vrucht wordt gewoonlijk dwars in plakjes gesneden. Het sappige vruchtvlees is transparant met een enkele zwarte eetbare pit. De frisse smaak van de vrucht is licht zoet en te vergelijken met een mix van papaja, sinaasappel en grapefruit. Rijper sterfruit neigt meer naar geel dan groen en is beduidend zoeter. De vrucht is niet alleen lekker maar ook zeer decoratief. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |