![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., India ![]() 1 el kokosolie 1 ui, gehakt 2 tenen knoflook, geperst een duimgroot stuk gember, fijngesneden/geraspt 3 el thaise rode currypasta 1 el zachte pindakaas 500 g zoete aardappel, geschild, in niet al te fijne blokjes 1 blikje (400 ml) kokosmelk 200 g spinazie het sap van 1 limoen voor de garnering: geroosterde pinda's verder: gekookte rijst ![]() Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de kokosolie in een pan en bak er de stukjes ui glazig in (4 à 5 minuten). Voeg de knoflook en de gember toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de rode currypasta en de pindakaas toe en roer. Voeg de stukken zoete aardappel toe en daaropvolgend de kokosmelk en 2 dl water. Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur. Laat de vloeistof pruttelen zonder deksel op de pan tot de stukken zoete aardappel gaar zijn (25 à 30 minuten). Voeg de spinazie toe en roer om die gelijkmatig te verspreiden. Voeg het limoensap toe en proef of er nog zout en (zwarte) peper toegevoegd moeten worden. Serveer de zoete aardappelcurry op een bedje witte rijst en strooi er (optioneel) wat geroosterde pinda's over. Een mengelmoesje misschien maar wel een goede mengelmoes, smaakvol, vegetarisch en als de (kant en klare) Thaise rode currypasta geen dierlijke ingrediënten bevat, ook veganistisch. Zelf Thaise rode currypasta bereiden, klik dan hier.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|