R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZOETE AARDAPPELCURRY
4 p., India
 




1 el kokosolie
1 ui, gehakt
2 tenen knoflook, geperst
een duimgroot stuk gember, fijngesneden/geraspt
3 el thaise rode currypasta
1 el zachte pindakaas
500 g zoete aardappel, geschild, in niet al te fijne blokjes
1 blikje (400 ml) kokosmelk
200 g spinazie
het sap van 1 limoen

voor de garnering:
geroosterde pinda's

verder:
gekookte rijst





Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de kokosolie in een pan en bak er de stukjes ui glazig in (4 à 5 minuten).
Voeg de knoflook en de gember toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de rode currypasta en de pindakaas toe en roer.
Voeg de stukken zoete aardappel toe en daaropvolgend de kokosmelk en 2 dl water.

Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur. Laat de vloeistof pruttelen zonder deksel op de pan tot de stukken zoete aardappel gaar zijn (25 à 30 minuten).

Voeg de spinazie toe en roer om die gelijkmatig te verspreiden.
Voeg het limoensap toe en proef of er nog zout en (zwarte) peper toegevoegd moeten worden.

Serveer de zoete aardappelcurry op een bedje witte rijst en strooi er (optioneel) wat geroosterde pinda's over.


Info


Een mengelmoesje misschien maar wel een goede mengelmoes, smaakvol, vegetarisch en als de (kant en klare) Thaise rode currypasta geen dierlijke ingrediënten bevat, ook veganistisch.
 
Zelf Thaise rode currypasta bereiden, klik dan hier.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________