R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
 




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 ZEEVRUCHTEN MET OESTERSAUS
hoofdgerecht, 4 p., Filipijnen

1 kilo zeevruchten (krab, garnalen, inktvis, venusschelpen, mosselen ....)
1 grote ui, fijngesneden
lente-uitjes, in stukjes van 2 à 3 cm gesneden
een duimgroot stukje verse gember, in reepjes gesneden
1/2 tl suiker
1/3 kop (80 ml) oestersaus
2 stuks "sili pag sigang" (lange groene chilipeper), fijngehakt
3 el (olijf)olie
1/3 kop (80 ml) water
zout en peper naar smaak


Bereiding


Snijd grote krabben in 2 of 4 stukken.
Stoom de krabben en de garnalen 5 minuten.
Maak de inktvis schoon en snijd die in stukjes van 2 1/2 cm.

Verhit de olie in een wok en sauteer er de knoflook in (1/2 à 1 minuut).
Voeg de gember en de stukjes ui toe en sauteer ze een minuut mee.
Voeg het water toe en laat het aan de kook komen.

Voeg de inktvis, venusschelpen, mosselen en (eventueel) andere soorten zeevruchten toe en gaar die 5 minuten.

Voeg de krab en de garnalen toe en direkt daaropvolgend de oestersaus, de suiker, de chilipepers en zout en peper naar smaak.

Draai als alle ingredi:enten op temperatuur zijn gekomen het vuur laag.
Laat let geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Serveer het gerecht daarna meteen.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________