![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Filipijnen 1 kilo zeevruchten (krab, garnalen, inktvis, venusschelpen, mosselen ....) 1 grote ui, fijngesneden lente-uitjes, in stukjes van 2 à 3 cm gesneden een duimgroot stukje verse gember, in reepjes gesneden 1/2 tl suiker 1/3 kop (80 ml) oestersaus 2 stuks "sili pag sigang" (lange groene chilipeper), fijngehakt 3 el (olijf)olie 1/3 kop (80 ml) water zout en peper naar smaak Bereiding Snijd grote krabben in 2 of 4 stukken. Stoom de krabben en de garnalen 5 minuten. Maak de inktvis schoon en snijd die in stukjes van 2 1/2 cm. Verhit de olie in een wok en sauteer er de knoflook in (1/2 à 1 minuut). Voeg de gember en de stukjes ui toe en sauteer ze een minuut mee. Voeg het water toe en laat het aan de kook komen. Voeg de inktvis, venusschelpen, mosselen en (eventueel) andere soorten zeevruchten toe en gaar die 5 minuten. Voeg de krab en de garnalen toe en direkt daaropvolgend de oestersaus, de suiker, de chilipepers en zout en peper naar smaak. Draai als alle ingredi:enten op temperatuur zijn gekomen het vuur laag. Laat let geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Serveer het gerecht daarna meteen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |