R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

leurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZAPINKANKA

kaascake, dessert, 4 p., Oekraïne


100 g boter plus extra
500 g syr, cottage cheese of ricotta
3 eieren
100 g kristalsuiker
100 griesmeel
100 g tarwebloem of maismeel
1 tl vanille-extract
 2 el sultana's

voor erbij:
mousse van kruisbessen en aardbeien


Bereiding

Verwarm de oven voor (160 C).

Smelt 100 g boter en laat die vervolgens afkoelen.

Vet met wat extra boter een brood/cakebakvorm in.

Doe alle ingrediënten in een ruime kom en meng ze. Laat het mengsel 15 minuten rusten (het duurt even voor het griesmeel vocht opgenomen heeft).

Stort het beslag in de beboterde bakvorm.
Zet de bakvorm in de oven. Bak de cake 60 minuten. Het baksel moet stevig aanvoelen en een goudbruin korstje tonen. Kort de tijd wat in of verleng die zonodig.

Laat de cake voor die uit de vorm te nemen een kwartier afkoelen.
Serveer de cake warm of op kamertemperatuur.

Serveer plakken cake op bordjes met een paar lepels mousse erbij.
Je kunt de mousse ook apart in een kommetje serveren zodat men zich  er naar believen van kan bedienen.
 

Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________