R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 YUM SOM O
pomelosalade met garnalen en kokos, 4p., Thailand

3 el geraspte ongezoete kokos
2 el limoensap
2 el vissaus
1 el palmsuiker, eventueel bruine suiker
1/2 el chilivlokken
2 koppen pomelopartjes, eventueel grapefruitpartjes
450 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
1/8 kop muntblaadjes
1/8 kop korianderblaadjes
100 g gemengde sla
1 à 2 el krokant gefruite sjalotjes

optioneel:
cashewnoten


Bereiding


Rooster in een steelpan op middelhoog vuur de kokosrasp tot die een diep goudbruine keur heeft. Terzijde zetten en af laten koelen.
Ontdoe de pomelo van de schil en verdeel de vrucht in partjes. Verwijder zoveel mogelijk de vliesjes om het vruchtvlees en eventuele pitten.
Doe het limoensap, de vissaus, de palmsuiker en de chilivlokken in een middelgrote kom.
Voeg er de pomelopartjes aan toe en schep ze voorzichtig door de marinade.
Breng in een pannetje 3 kopjes water aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg de garnalen toe. Laat ze garen tot ze een helderroze kleur hebben.
Giet het kookwater af en dep de garnalen droog.
Voeg de garnalen, gehakte munt of koriander aan de kom met de pomelo toe en meng het geheel.
Schik de sla op een schaal of op vier bordjes. Schep er het garnalen-pomelomengsel op.
Garneer de salade met de geroosterde kokosrasp en de gefruite sjalotjes en eventueel wat cashewnoten.


Info


"Yum som o", of "yam som o" of "yaam som o" is een eenvoudige maar heerlijke, pikante Thaise salade met de pomelo als hoofdingrediënt ("som-o" betekent "pomelo").
De pomelo is ontstaan uit een kruising tussen de grapefruit en de pompelmoes. De aan een boom groeiende vrucht komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië.
De smaak van de pomelo is lichtbitter, maar zoeter dan die van de gele grapefruit.



naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________