|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
pomelosalade met garnalen en kokos, 4p., Thailand 3 el geraspte ongezoete kokos 2 el limoensap 2 el vissaus 1 el palmsuiker, eventueel bruine suiker 1/2 el chilivlokken 2 koppen pomelopartjes, eventueel grapefruitpartjes 450 g garnalen, gepeld en schoongemaakt 1/8 kop muntblaadjes 1/8 kop korianderblaadjes 100 g gemengde sla 1 à 2 el krokant gefruite sjalotjes optioneel: cashewnoten Bereiding Rooster in een steelpan op middelhoog vuur de kokosrasp tot die een diep goudbruine keur heeft. Terzijde zetten en af laten koelen. Ontdoe de pomelo van de schil en verdeel de vrucht in partjes. Verwijder zoveel mogelijk de vliesjes om het vruchtvlees en eventuele pitten. Doe het limoensap, de vissaus, de palmsuiker en de chilivlokken in een middelgrote kom. Voeg er de pomelopartjes aan toe en schep ze voorzichtig door de marinade. Breng in een pannetje 3 kopjes water aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de garnalen toe. Laat ze garen tot ze een helderroze kleur hebben. Giet het kookwater af en dep de garnalen droog. Voeg de garnalen, gehakte munt of koriander aan de kom met de pomelo toe en meng het geheel. Schik de sla op een schaal of op vier bordjes. Schep er het garnalen-pomelomengsel op. Garneer de salade met de geroosterde kokosrasp en de gefruite sjalotjes en eventueel wat cashewnoten. "Yum som o", of "yam som o" of "yaam som o" is een eenvoudige maar heerlijke, pikante Thaise salade met de pomelo als hoofdingrediënt ("som-o" betekent "pomelo"). De pomelo is ontstaan uit een kruising tussen de grapefruit en de pompelmoes. De aan een boom groeiende vrucht komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië. De smaak van de pomelo is lichtbitter, maar zoeter dan die van de gele grapefruit. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |