R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
XINXIM DE GALINHA
kipgerecht, 4 p., Brazilië

1 k kippendijenfilet
het sap van een 1/2 limoen
1 tl  geperste knoflook
1 tl geraspte gember
1 middelgrote ui, fijngesneden
zout
1 el olijfolie
200 g tomaten, in stukjes gesneden
1 el palmolie (dendé)
50 g gedroogde fijngemalen garnalen
125 ml kokosmelk
de blaadjes van een half bosje koriander
2 el geplette cashewnoten of pinda's
200 g rauwe, gepelde garnalen
zwarte peper

optioneel:
chilipeper(s), fijngehakt


Bereiding


Meng het limoensap, de knoflook, de gember en zout en marineer er het kippenvlees een half uur in.

Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een pan en sauteer er de stukjes ui in tot ze zacht zijn. Voeg de gemarineerde stukken kip toe en bak ze even aan.

Voeg de tomaten en de palmolie toe en laat het geheel 10 minuten garen.

Voeg de gemalen garnalen en de kokosmelk toe.

Voeg 10 minuten later de koriander, cashewnoten of pinda's, de verse garnalen en - indien gewenst- de chilipepers toe.
Zet het deksel op de pan.
Laat de pan op het vuur staan tot de garnalen gaar zijn (ca 5 minuten).
 
Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper.

Serveer er rijst en een salade bij.


Info













naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________