![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kipgerecht, 4 p., Brazilië 1 k kippendijenfilet het sap van een 1/2 limoen 1 tl geperste knoflook 1 tl geraspte gember 1 middelgrote ui, fijngesneden zout 1 el olijfolie 200 g tomaten, in stukjes gesneden 1 el palmolie (dendé) 50 g gedroogde fijngemalen garnalen 125 ml kokosmelk de blaadjes van een half bosje koriander 2 el geplette cashewnoten of pinda's 200 g rauwe, gepelde garnalen zwarte peper optioneel: chilipeper(s), fijngehakt Bereiding Meng het limoensap, de knoflook, de gember en zout en marineer er het kippenvlees een half uur in. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een pan en sauteer er de stukjes ui in tot ze zacht zijn. Voeg de gemarineerde stukken kip toe en bak ze even aan. Voeg de tomaten en de palmolie toe en laat het geheel 10 minuten garen. Voeg de gemalen garnalen en de kokosmelk toe. Voeg 10 minuten later de koriander, cashewnoten of pinda's, de verse garnalen en - indien gewenst- de chilipepers toe. Zet het deksel op de pan. Laat de pan op het vuur staan tot de garnalen gaar zijn (ca 5 minuten). Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper. Serveer er rijst en een salade bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |