![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., India ![]() 500 g wortels (jong, zacht) 1/2 blikje gecondenseerde melk (1/2 kop plus 2 eetlepels) 1/4 tl kardemompoeder of 1 tl rozenwater 1 1.2 el ghee (gesplitst in 1/2 plus 1 el) 1/4 kop noten (cashew, pistache, amandel), gehakt 2 el rozijnen Bereiding Was, schil en rasp 500 g wortels. Verhit 1/2 eetlepel ghee in een pan. Voeg de gehakte noten toe en bak ze op middelhoge temperatuur tot ze licht kleuren. Voeg de rozijnen toe. Neem de noten en rozijnen uit de pan als de rozijnen op gaan zwellen. Terzijde zetten. Doe de geraspte wortels in de pan en sauteer ze 2 à 3 minuten. Giet de gecondenseerde melk in de pan met wortelrasp. Meng de melk en de rasp en laat het mengsel op middelhoge temperatuur staan tot de wortels hun vocht afgeven. Zet dan het deksel op de pan en verlaag de temperatuur wat. Laat het mengsel garen tot de rasp zacht is. Roer regelmatig om aanzetten van het mengsel te voorkomen. Verlaag zonodig de temperatuur verder. Voeg tegen het einde van de garing de kardamom of het rozenwater en een eetlepel ghee toe ter versterking van het aroma en de smaak. Roer en laat de halva nog een minuut of 5 op smaak komen. Wortel-halva kan zowel warm als gekoeld geserveerd worden. Garneer de halva met het noten-rozijnenmengsel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|