R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
WORTEL-HALVA
dessert, 4 p., India




 500 g wortels (jong, zacht)
1/2 blikje gecondenseerde melk (1/2 kop plus 2 eetlepels)
1/4 tl kardemompoeder of 1 tl rozenwater
1 1.2 el ghee (gesplitst in 1/2 plus 1 el)
1/4 kop noten (cashew, pistache, amandel), gehakt
2 el rozijnen


Bereiding


Was, schil en rasp 500 g wortels.

Verhit 1/2 eetlepel ghee in een pan. Voeg de gehakte noten toe en bak ze op middelhoge temperatuur tot ze licht kleuren.
Voeg de rozijnen toe. Neem de noten en rozijnen uit de pan als de rozijnen op gaan zwellen. Terzijde zetten. 

Doe de geraspte wortels in de pan en sauteer ze 2 à 3 minuten.

Giet de gecondenseerde melk in de pan met wortelrasp.
Meng de melk en de rasp en laat het mengsel op middelhoge temperatuur staan tot de wortels hun vocht afgeven.
Zet dan het deksel op de pan en verlaag de temperatuur wat. Laat het mengsel garen tot de rasp zacht is. Roer regelmatig om aanzetten van het mengsel te voorkomen. Verlaag zonodig de temperatuur verder.

Voeg tegen het einde van de garing de kardamom of het rozenwater en een eetlepel ghee toe ter versterking van het aroma en de smaak. Roer en laat de halva nog een minuut of 5 op smaak komen.

Wortel-halva kan zowel warm als gekoeld geserveerd worden.

Garneer de halva met het noten-rozijnenmengsel.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________