R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 WORTEL- EN BLOEMKOOLROERBAK
bijgerecht, 4., India





2 grote wortels
1 kleine bloemkool
1 el olie
 1 laurierblad
2 kruidnagels
 1 klein kaneelstokje
2 kardamompitten
3 zwarte peperbolletjes
1 tl zout
50 g diepvrieserwten, ontdooid
2 tl citroensap
1 el verse korander, gehakt

voor de garnering:
blaadjes koriander


Bereiding


Snijd de wortels in dunne reepjes (julienne) van ca. 5 centimeter lang.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Verhit de olie in een wok en voeg het laurierblad, de kruidnagels, het kaneelstokje, de kardamompitten en de peperbolletjes toe.
Roerbak de specerijen op middelhoog vuur een halve minuut en voeg dan het zout toe.

Voeg vervolgens de "stokjes" wortel en de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze 3 à 5 minuten.
Voeg de erwten, het citroensap en de gehakte koriander toe en roerbak het geheel nog zo'n 4 à 5 minuten.

Serveer het groentengerecht gegarneerd met korianderblad


Info


Door het dun snijden van de wortels kan de groente snel garen. De wortels zowel als de bloemkool moeten niettemin "crunchy" van textuur blijven ofwel beetgaar.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________