![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4., India ![]() 2 grote wortels 1 kleine bloemkool 1 el olie 1 laurierblad 2 kruidnagels 1 klein kaneelstokje 2 kardamompitten 3 zwarte peperbolletjes 1 tl zout 50 g diepvrieserwten, ontdooid 2 tl citroensap 1 el verse korander, gehakt voor de garnering: blaadjes koriander Bereiding Snijd de wortels in dunne reepjes (julienne) van ca. 5 centimeter lang. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok en voeg het laurierblad, de kruidnagels, het kaneelstokje, de kardamompitten en de peperbolletjes toe. Roerbak de specerijen op middelhoog vuur een halve minuut en voeg dan het zout toe. Voeg vervolgens de "stokjes" wortel en de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze 3 à 5 minuten. Voeg de erwten, het citroensap en de gehakte koriander toe en roerbak het geheel nog zo'n 4 à 5 minuten. Serveer het groentengerecht gegarneerd met korianderblad Door het dun snijden van de wortels kan de groente snel garen. De wortels zowel als de bloemkool moeten niettemin "crunchy" van textuur blijven ofwel beetgaar.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|