|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 800 g stevige witvisfilet, bijvoorbeeld tilapia (zie info) 320 g bloem plantaardige olie voor het frituren plus 6 el extra 2 sjalotjes in dunne schijfjes 6 tenen knoflook, fijngesneden 4 stengels citroengras, fijngesneden 2 tl tamarindepuree 120 ml kippen- of groentenbouillon 2 el sojasaus 4 el tafelsuiker 2 rode spaanse pepers, diagnaal in schijfjes gesneden 4 bosuitjes in stukjes van 5 cm Bereiding Snijd grote filets in de lengte doormidden. Spreid de bloem op een plat bord uit. Haal de filets aan beide kanten door de bloem. Verhit voldoende olie in een wok of pan om er de filets in te kunnen frituren (180 C). Frituur de filets tot ze goudbruin zijn (afhankelijk van de dikte 6 à 8 minuten). Schep de gefrituurde filets met een schuimspaan op een met keukenpapier bedekt bord. Doe de uitgelekte filets in een ovenbestendige schaal en zet die in een op middelhoge temperatuur voorverwarmde oven. Bereid ondertussen de saus. Verhit op matig vuur de extra olie in een koekenpan en bak er de schijfjes sjalot, de fijgehakte knoflook en het fijngehakte citroengras in tot de sjalotjes zacht zijn en het citroengras lichtbruin kleurt (2 à 3 minuten). Voeg de tamarinde, bouillon, sojasaus en suiker toe en roer tot de suiker is opgelost en het mengsel dik is (4 à 5 minuten). Voeg de plakjes spaanse peper en de stukken bosui toe. Roer en laat ze een minuut meegaren. Serveer de in de oven warm gehouden vis overgoten met de de saus. In Thailand gebruikt men voor dit recept cobia, een witte vissoort die inmiddels ook in Europa -zei het in een beperkt aantal landen en slechts met mondjesmaat- in de horeca geserveerd wordt. De particulier is voorlopig aangewezen op een andere stevige witte vissoort Tilapia is een goed alternatief. Dit recept is oorspronkelijk geschreven voor 2 personen. Ik ga gewoonlijk uit van 4 personen en heb de hoeveelheid ingrediënten dan ook verdubbeld. Bij de knoflook en het citroengras heb ik die verdubbeling niet doorgevoerd, omdat beide ingrediënten dan naar mijn smaak te overheersend worden. Voel u echter vrij ook die ingrediënten te verdubbelen, dus op te hogen naar 12 tenen knoflook en 8 stengels citroengras). |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |