|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Tanzaniaanse kokosrijst met erwten en wortels, 2 à 4 p. 1 el olijfolie 1 kop ongekookte basmatirijst 1/2 kop erwten 1/2 kop wortel, fijngesneden 1/2 tl kurkuma zout naar smaak 1 kop kokosmelk 1 kop kokend water Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan. Voeg de rijst, erwten en wortels toe. Bak ze onder veelvuldig roeren 3 à 4 minuten en roer er dan de kurkuma en zout naar smaak door. Doe de kokosmelk en het hete water in een kom en meng ze kloppend met garde. Giet 1 kop kokoswater in de pan met de rijst et cetera en breng het aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en plaats het deksel op de pan. Laat het geheel zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht in de pan is geabsorbeerd. Controleer met enige regelmaat of de pan nog voldoende vocht bevat. Voeg indien nodig (wat) water toe. Giet water dat zich eventueel nog in de pan bevindt als de rijst gaar is af. Laat de rijst met het deksel op da pan nog zeker 10 minuten staan voor die met een vork los te maken en te serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|