R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 WALI WA JUNDE NA KAROIT
Tanzaniaanse kokosrijst met erwten en wortels, 2 à 4 p.

1 el olijfolie
1 kop ongekookte basmatirijst
1/2 kop erwten
1/2 kop wortel, fijngesneden
1/2 tl kurkuma
zout naar smaak
1 kop kokosmelk
1 kop kokend water


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan.
Voeg de rijst, erwten en wortels toe. Bak ze onder veelvuldig roeren 3 à 4 minuten en roer er dan de kurkuma en zout naar smaak door.

Doe de kokosmelk en het hete water in een kom en meng ze kloppend met garde.

Giet 1 kop kokoswater in de pan met de rijst et cetera en breng het aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en plaats het deksel op de pan. Laat het geheel zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht in de pan is geabsorbeerd. Controleer met enige regelmaat of de pan nog voldoende vocht bevat. Voeg indien nodig (wat) water toe.

Giet water dat zich eventueel nog in de pan bevindt als de rijst gaar is af.

Laat de rijst met het deksel op da pan nog zeker 10 minuten staan voor die met een vork los te maken en te serveren.
 

Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________