R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 VISCURRY
hoofdgerecht, 4 p., India





1/4 tl kurkuma
2 el limoensap *
mespunt zout
600 g kabeljauwfilet, in stukken van 5 cm
1 ui, gesnipperd
1 groene chilipeper, in reepjes
1 teen knoflook, gekneusd
25 g cashewnoten
1/2 tl venkelzaad
2 el gemalen ongezoete kokosnoot *
2 el olie
1/4 tl komijnzaad
1/4 tl koriander
1/4 tl komijn
1/4 tl zout
150 ml water *
175 ml magere yoghurt *
3 el fijngehakte koriander plus extra om te garneren

* zie info


Bereiding


Meng de kurkuma, het limoensap en het zout en wrijf er de vis mee in. Terzijde zetten.
Maal ondertussen in de keukenmachine de ui, de chilipeper, de knoflook, de cashewnoten, het venkelzaad en de kokos tot een pasta.
Verhit de olie in een grote pan en bak er het komijnzaad gedurende 2 minuten in.
Voeg de pasta toe en bak deze 5 minuten mee.
Roer er de gemalen koriander, komijn, het zout en het water door en laat deze 2 à 3 minuten meewarmen.
Roer de yochurt en de verse fijngehakte koriander door de saus en laat deze 5 minuten op laag vuur meewarmen.
Voeg de stukken kabeljauw aan de saus toe, doe het deksel op de pan en laat de vis ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Garneer het gerecht met wat fijngehakte koriander.


Info


Serveer een groentenpulao bij de viscurry bijvoorbeeld een "Erwten en paddenstoelenpulao" (zie het recept). Bij nagenoeg iedere curry past een verfrissend glas lassi (zie het betreffende recept op deze site).

* Aanvankelijk was ik niet erg ingenomen met dit recept. Ik vond de saus te dun, de smaak van limoen iets te overheersend en ik miste als tegenhanger het zoet van kokos. Dat kan allemaal makkelijk opgelost worden. Neem 100 ml water i.p.v. 150, neem 1 1/2 lepel limoensap i.p.v. 2, doe wat minder yochurt bij de saus (ca 125 ml) en vervang die droge gemalen kokospulp door een flinke brok santen (geconcentreerde cocoscrème) en het komt helemaal goed.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________