![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., India ![]() 1/4 tl kurkuma 2 el limoensap * mespunt zout 600 g kabeljauwfilet, in stukken van 5 cm 1 ui, gesnipperd 1 groene chilipeper, in reepjes 1 teen knoflook, gekneusd 25 g cashewnoten 1/2 tl venkelzaad 2 el gemalen ongezoete kokosnoot * 2 el olie 1/4 tl komijnzaad 1/4 tl koriander 1/4 tl komijn 1/4 tl zout 150 ml water * 175 ml magere yoghurt * 3 el fijngehakte koriander plus extra om te garneren * zie info Bereiding Meng de kurkuma, het limoensap en het zout en wrijf er de vis mee in. Terzijde zetten. Maal ondertussen in de keukenmachine de ui, de chilipeper, de knoflook, de cashewnoten, het venkelzaad en de kokos tot een pasta. Verhit de olie in een grote pan en bak er het komijnzaad gedurende 2 minuten in. Voeg de pasta toe en bak deze 5 minuten mee. Roer er de gemalen koriander, komijn, het zout en het water door en laat deze 2 à 3 minuten meewarmen. Roer de yochurt en de verse fijngehakte koriander door de saus en laat deze 5 minuten op laag vuur meewarmen. Voeg de stukken kabeljauw aan de saus toe, doe het deksel op de pan en laat de vis ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Garneer het gerecht met wat fijngehakte koriander. Serveer een groentenpulao bij de viscurry bijvoorbeeld een "Erwten en paddenstoelenpulao" (zie het recept). Bij nagenoeg iedere curry past een verfrissend glas lassi (zie het betreffende recept op deze site). * Aanvankelijk was ik niet erg ingenomen met dit recept. Ik vond de saus te dun, de smaak van limoen iets te overheersend en ik miste als tegenhanger het zoet van kokos. Dat kan allemaal makkelijk opgelost worden. Neem 100 ml water i.p.v. 150, neem 1 1/2 lepel limoensap i.p.v. 2, doe wat minder yochurt bij de saus (ca 125 ml) en vervang die droge gemalen kokospulp door een flinke brok santen (geconcentreerde cocoscrème) en het komt helemaal goed.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|