R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 VIS MET ZOETZURE SAUS
4 p., Filipijnen





1/2 kop witte azijn
1/2 kop witte suiker
1/2 kop water
1/4 kop tomaten- of bananenketchup
1 duimgroot stuk gember, julienne gesneden
1 el plantaardige olie

1 paprika, in repen
1 middelgrote ui, in kwarten of achtsten
1 wortel, julienne  gesneden

800 g tilapia of een andere witte vissoort
plantaardige olie voor het bakken


Bereiding


Verhit 1 el olie in een pan en sauteer er op laag vuur de gember in.
Voeg als het aroma van de gember vrijkomt de azijn en het water toe.
Laat het geheel ruim een minuut zachtjes koken.

Voeg de suiker en de ketchup toe. Roer tot de suiker is opelost.

Meng in een kom 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels water.
Giet het mengsel in de pan. Roer tot de saus dikker wordt. 

Kook, stoom of roerbak de paprika, ui en wortel beetgaar.

Kruid de visfilet met peper en zout.
Verhit een paar el olie in een koekenpan en leg er de vis in.
Bak de vis tot die gaar is.

Leg de gegaarde vis op een serveerschaal en garneer die met de paprika, ui en wortel.
Giet de zoetzure saus over de vis.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________