R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 VIS EN ZOETE AARDAPPELSOEP
4 p, Caraïben






175 g witte visfilet, zonder huid
1/2 ui, grof gesneden
175 g zoete aardappel, in stukken gesneden
50 g wortel, in stukjes gesneden
1 tl vers gehakte oregano of een 1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneel
1 1/4 à 1 1/2 l visbouillon
75 ml lichte room
versgehakte peterselie


Bereiding


Controleer of alle graten uit de vis verwijderd zijn.

Doe de vis, de ui, de zoete aardappel, de wortel, de oregano en de helft van de bouillon in een ruime pan.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes pruttelen tot de stukken aardappel gaar zijn (ca 20 minuten).

Laat de soep wat afkoelen.

Pureer de soep.

Doe de rest van de bouillon bij de soep en breng de soep aan de kook.

Draai het vuur laag.
Voeg de room aan de soep toe en laat die op temperatuur komen zonder de soep nog te laten koken.

Garneer de soep met peterselie.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________