|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 6 p., Venezuela 1 1/2 k kip 4 el boter of olie 6 teentjes knoflook, fijngehakt 6 grote tomaten, ontveld en zaad verwijderd 2 wortels 2 uien 1 rode paprika 2 kopjes witte rijst, lange korrel 3 kopjes kippenbouillon of water 1 1/2 kopje zoete wijn zout en peper naar smaak optioneel: 1 1/2 kop gehakte gevulde olijven, doormidden gesneden 1 kopje erwten 2 laurierblaadjes Bereiding Verdeel de kip in stukken. Verhit in een braadpan de boter en bak er kort de knoflook in. Voeg de stukken kip toe en bruin ze aan alle kanten. Snijd de tomaten, ui, wortel en rode peper grof, doe ze met een 1/2 kop water in de keukenmachine en maal ze tot een egale massa. Voeg het gepureerde mengsel aan de pan met de kip toe en laat het geheel op lage temperatuur 20 minuten sudderen. Voeg de wijn, kippenbouillon en zout en peper naar smaak toe en breng het geheel op temperatuur. Voeg de rijst, olijven en erwten toe, draai het vuur laag en zet het deksel op de pan. Laat de pan ongeveer 30 minuten op laag vuur staan tot de rijst gaar is en alle kooknat heeft opgenomen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|