R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 VENEZOLAANSE KIP MET RIJST
hoofdgerecht, 6 p., Venezuela

1 1/2 k kip
4 el boter of olie
6 teentjes knoflook, fijngehakt
6 grote tomaten, ontveld en zaad verwijderd
2 wortels
2 uien
1 rode paprika
2 kopjes witte rijst, lange korrel
3 kopjes kippenbouillon of water
1 1/2 kopje zoete wijn
zout en peper naar smaak

optioneel:
1 1/2 kop gehakte gevulde olijven, doormidden gesneden
1 kopje erwten
2 laurierblaadjes


Bereiding


Verdeel de kip in stukken.
Verhit in een braadpan de boter en bak er kort de knoflook in.
Voeg de stukken kip toe en bruin ze aan alle kanten.
Snijd de tomaten, ui, wortel en rode peper grof, doe ze met een 1/2 kop water in de keukenmachine en maal ze tot een egale massa.
Voeg het gepureerde mengsel aan de pan met de kip toe en laat het geheel op lage temperatuur 20 minuten sudderen.
Voeg de wijn, kippenbouillon en zout en peper naar smaak toe en breng het geheel op temperatuur.
Voeg de rijst, olijven en erwten toe, draai het vuur laag en zet het deksel op de pan.
Laat de pan ongeveer 30 minuten op laag vuur staan tot de rijst gaar is en alle kooknat heeft opgenomen.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________