![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I
E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
VATAPÁ DE GALINHA
2 uien, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 1 el verse gember, fijngesneden 1 à 4 jalapeño-pepers, fijngehakt 2 koppen ontvelde verse tomaten zonder zaad 1/2 kop groene paprika, in blokjes 1/2 kop vers korianderblad, fijngehakt 3 el dendê- of palmolie 1 hele kip in 8 stukken verdeeld of 750 g kipfilet 1 kop broodkruim het sap van 1 limoen 1/4 kop gedroogde en gemalen garnaal 1/2 kop geroosterde en gemalen pinda's, amandelen of cashewnoten (eventueel: een halve kop pindakaas of cashewpasta) 3/4 kop kokosmelk zout en peper Bereiding Doe de uien, knoflook, gember, jalapeñopepers, tomatenblokjes, paprika en koriander in de foodprocessor en pureer ze tot een een egale substantie. Verhit op middelhoog vuur de olie in een een koekenpan en sauteer er 10 minuten het gepureerde mengsel in. Snijd het kippenvlees in stukjes of blokjes, kruid ze met zout en peper en doe ze eveneens in de koekenpan. Laat de kip in de saus stoven stoven tot het vlees gaar is (ca 20 minuten). Voeg broodkruim, gemalen garnaal, geroosterde en gemalen noten of pinda's, kokosmelk en limoensap toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus dikker wordt. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Serveer vatapá de galinha op een bedje rijst. Vatapa is een Afro-Braziliaanse klassieker. Het gerecht wordt ook bereid met garnalen of vis als hoofdingrediënt. Dit recept is zowel geschikt voor de kip- als de visvariant. Houd voor vis een kortere gaartijd aan (8 à 10 minuten). Zie voor vatapa de camarao (garnalen-vatapa) het betreffende recept op deze site.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |