R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
VARENYKY
 dumplings, hoofmaaltijd/dessert, Oekraïne/Rusland


1 tl zout
1 à 2 eieren
750 g bloem
125 ml kefir (zie info)

de vulling:
klik hier voor een selectie van voor varenyky bestemde vullingen


Bereiding

Meng de bloem, de eieren, het zout en de kefir en kneed het mengsel tot een egaal, soepel deeg.
Laat het deeg na het kneden afgedekt met plastic folie een half uur rusten.

Bereid in de tussentijd de vulling voor de varenyky.

Rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm.

Druk met een rond voorwerp zoals een kookring of een omgekeerd kommetje (diameter van 10 à 12 cm) rondjes uit de deeglap.
Leg op ieder deegrondje in het midden wat vulling en vouw vervolgens het rondje mét insluiting van de vulling dubbel. Zorg er daarbij voor dat de randen precies op elkaar aansluiten. Verzegel de ontstane "halve maantjes" door steeds een stukje dubbele rand tussen duim en wijsvinger te nemen en samen te drukken en dan een kwartslag te draaien.

Vul een ruime kookpan voor de helft met water. Voeg zout toe en breng het water aan de kook.
Laat steeds 3 à 4 varenyky met een schuimspaan in het kokende water zakken. Kook ze tot ze boven komen drijven en schep ze dan uit de pan in een voorverwarmde schaal.

Je kunt in water gegaarde varenyky "naturel" of met een sausje erover of traditioneel met zure room eten maar je kunt ze ook voor ze te nuttigen kort in boter bakken.


Info


Oekraiense varenyky worden vaak vergeleken met Russische pelmeni, Poolse pierogi, Italiaanse raviola et cetera. Maar er is een belanrijk verschil en dat betreft het deeg. Aan het deeg voor Varenyky wordt kefir, een gefermenteerd melkproduct vergelijkbaar met yoghurt toegvoeg en aan het deeg voor pelmeni, pierogi, ravioli  enzovoorts water.




naar boven
a Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
_____________
4 tegelijk in.