![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
VARENYKY
dumplings, hoofmaaltijd/dessert, Oekraïne/Rusland
1 tl zout 1 à 2 eieren 750 g bloem 125 ml kefir (zie info) de vulling: klik hier voor een selectie van voor varenyky bestemde vullingen Bereiding Meng de bloem, de eieren, het zout en de kefir en kneed het mengsel tot een egaal, soepel deeg. Laat het deeg na het kneden afgedekt met plastic folie een half uur rusten. Bereid in de tussentijd de vulling voor de varenyky. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm. Druk met een rond voorwerp zoals een kookring of een omgekeerd kommetje (diameter van 10 à 12 cm) rondjes uit de deeglap. Leg op ieder deegrondje in het midden wat vulling en vouw vervolgens het rondje mét insluiting van de vulling dubbel. Zorg er daarbij voor dat de randen precies op elkaar aansluiten. Verzegel de ontstane "halve maantjes" door steeds een stukje dubbele rand tussen duim en wijsvinger te nemen en samen te drukken en dan een kwartslag te draaien. Vul een ruime kookpan voor de helft met water. Voeg zout toe en breng het water aan de kook. Laat steeds 3 à 4 varenyky met een schuimspaan in het kokende water zakken. Kook ze tot ze boven komen drijven en schep ze dan uit de pan in een voorverwarmde schaal. Je kunt in water gegaarde varenyky "naturel" of met een sausje erover of traditioneel met zure room eten maar je kunt ze ook voor ze te nuttigen kort in boter bakken. Oekraiense varenyky worden vaak vergeleken met Russische pelmeni, Poolse pierogi, Italiaanse raviola et cetera. Maar er is een belanrijk verschil en dat betreft het deeg. Aan het deeg voor Varenyky wordt kefir, een gefermenteerd melkproduct vergelijkbaar met yoghurt toegvoeg en aan het deeg voor pelmeni, pierogi, ravioli enzovoorts water. naar boven
a
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren _____________4 tegelijk in. |