![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
garnalenbeignets, Filipijnen voor de beignets: 500 g gepelde garnalen 1 1/2 kop butternut squash, fijngehakt of geraspt 1/2 kop bloem 1/2 kop maizena 1 ei, losgeklopt 1 1/4 kop water 1 el vissaus 2 tenen knoflook, geperst versgemalen zwarte peper olie voor de azijndip: 4 tenen knoflook, geperst 1 grote rode ui, fijngesneden 2 el suiker 3/4 kop witte azijn 1/4 kop water 3 el sojasaus 3 ("birds eye") chili's, fijngehakt Bereiding Doe alle ingrediënten voor de azijndip in een kommetje en meng ze. Terzijde zetten. Doe de bloem, maizena, het ei, de knoflook, het water, de vissaus en peper naar smaak in een ruime kom en meng ze. Let op dat er zich geen klontjes vormen. Roer de butternutsquash en de garnalen door het beslag. Verhit in een pan een laagje olie, echter niet zoveel dat de te bakken beignets er helemaal mee bedekt zouden worden. De "frtitters" moeten op de bodem van de pan blijven liggen. Schep met een pollepel wat garnalenbeslag (de hoeveelhbeid van een mini-pannenkoek) in de pan en bak iedere kant ongeveer 2 minuten. Laat de gebakken fritters uitlekken op keukenpapier. Ukoy was aanvankelijk streetfood dat op een gegeven moment in restaurants als bijgerecht op de kaart kwam. Als streetfood worden voor ukoy gewoonlijk ongepelde garnalen gebruikt, wat de beignets als ze eenmaal gefrituurd zijn, extra "crunch" geeft. In meer "posh" restaurants worden voor ukoy gepelde garnalen gebruikt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |