R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
UIENQUICHE
4 p., Oostenrijk

300 g bloem
150 g boter, in blokjes
80 g cottage cheese
2 eidooiers
een snufje zout
bloem (voor het bestuiven van je werkblad)
500 g uien
150 g (magere) bacon, fijngesneden
1 bosje bosui
1/2 prei
8 el olijfolie

voor de vulling:
4 à 5 eieren
250 g (slag)room
80 g Goudakaas, grof geraspt
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
boter (voor het invetten)


Bereiding


Meng de bloem, boter, cottage cheese, eidooiers en een snufje zout en kneed ze tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast. Laat het daar 4 uur liggen.

Halveer de uien en snijd de helften in schijfjes.
Verhit de olijfolie in een pan. Sauteer er de uien in tot ze glazig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Verwarm de oven voor (200 C).

Vet een ronde bakvorm in met boter.

Rol op een met bloem bestrooide ondergrond het deeg cirkelvormig uit tot een dikte van ca 3 mm. Zorg dat de cirkel groot genoeg is om er een bodem plus een rand van een paar centimeter mee te vormen.
Bekleed de bakvorm met het deeg.

Verdeel de gesauteerde uien gelijkmatig over de deegbodem.

Meng de eieren en de room.
Snijd het witte deel van de prei en de bosuitjes in ringen en voeg die met de bacon en de kaas aan het ei-roommengsel toe.
Giet het mengsel over de laag uien.

Plaats de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 40 minuten.

Neem de quiche uit de oven. Wacht een kleine 10 minuten voor die aan te snijden.


Info


Een glaasje witte wijn erbij?
 



naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________