![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Oostenrijk 300 g bloem 150 g boter, in blokjes 80 g cottage cheese 2 eidooiers een snufje zout bloem (voor het bestuiven van je werkblad) 500 g uien 150 g (magere) bacon, fijngesneden 1 bosje bosui 1/2 prei 8 el olijfolie voor de vulling: 4 à 5 eieren 250 g (slag)room 80 g Goudakaas, grof geraspt zout en versgemalen peper nootmuskaat boter (voor het invetten) Bereiding Meng de bloem, boter, cottage cheese, eidooiers en een snufje zout en kneed ze tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast. Laat het daar 4 uur liggen. Halveer de uien en snijd de helften in schijfjes. Verhit de olijfolie in een pan. Sauteer er de uien in tot ze glazig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. Verwarm de oven voor (200 C). Vet een ronde bakvorm in met boter. Rol op een met bloem bestrooide ondergrond het deeg cirkelvormig uit tot een dikte van ca 3 mm. Zorg dat de cirkel groot genoeg is om er een bodem plus een rand van een paar centimeter mee te vormen. Bekleed de bakvorm met het deeg. Verdeel de gesauteerde uien gelijkmatig over de deegbodem. Meng de eieren en de room. Snijd het witte deel van de prei en de bosuitjes in ringen en voeg die met de bacon en de kaas aan het ei-roommengsel toe. Giet het mengsel over de laag uien. Plaats de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 40 minuten. Neem de quiche uit de oven. Wacht een kleine 10 minuten voor die aan te snijden. Een glaasje witte wijn erbij?
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |