R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 TURKSE VISSTOOFSCHOTEL
hoofdgerecht, 4 p., Turkije





1 ui, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
gemarineerde artisjokharten (potje/blik), in stukjes
2 tl kappertjes
12 groene olijven
1 blikje gehakte tomaten
een scheut witte wijn
1 el citroensap
250 ml water
2 tl sumakpoeder
1 1/2 tl rode pepervlokken
1 tl gedroogde basilicum
1 tl komijn
1 tl gesneden verse gember
versgemalen zwarte peper, naar smaak
600 g tilapiafilets, in stukken gesneden
2 el olijfolie
zout en peper


Bereiding


Fruit de ui en de paprika 5 minuten in de olijfolie.
Voeg de knoflook toe en fruit die een kleine minuut mee.
Voeg de artisjokkharten, de kappertjes en de olijven toe.
Voeg de tomaatblokjes, wijn, citroensap en een kop water toe en meng die met de al in de pan aanwezige ingrediënten.
Breng het mengsel op smaak met sumak, rode peper, basilicum, komijn, gember en zout en peper.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag.
Voeg de stukken tilapia toe en laat ze een minuut of 10 garen.
Serveren met couscous.


Info


Laat je niet afschrikken door de uitgebreide lijst van ingrediënten. Het resultaat mag er zijn. De gemarineerde artisjokharten, de kappertjes, de wijn, het citroensap en de olijven geven duidelijk richting aan dit gerecht. De wat azijnige, wat zuur getinte smaken gaan mooi samen met de vis.
Niet iedereen zal verrukt zijn van deze tamelijk uitgesproken Turkse visschotel maar ik vind het een topper.





Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________