![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Turkije ![]() 1 ui, fijngesneden 1 groene paprika, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst gemarineerde artisjokharten (potje/blik), in stukjes 2 tl kappertjes 12 groene olijven 1 blikje gehakte tomaten een scheut witte wijn 1 el citroensap 250 ml water 2 tl sumakpoeder 1 1/2 tl rode pepervlokken 1 tl gedroogde basilicum 1 tl komijn 1 tl gesneden verse gember versgemalen zwarte peper, naar smaak 600 g tilapiafilets, in stukken gesneden 2 el olijfolie zout en peper Bereiding Fruit de ui en de paprika 5 minuten in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en fruit die een kleine minuut mee. Voeg de artisjokkharten, de kappertjes en de olijven toe. Voeg de tomaatblokjes, wijn, citroensap en een kop water toe en meng die met de al in de pan aanwezige ingrediënten. Breng het mengsel op smaak met sumak, rode peper, basilicum, komijn, gember en zout en peper. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Voeg de stukken tilapia toe en laat ze een minuut of 10 garen. Serveren met couscous. Laat je niet afschrikken door de uitgebreide lijst van ingrediënten. Het resultaat mag er zijn. De gemarineerde artisjokharten, de kappertjes, de wijn, het citroensap en de olijven geven duidelijk richting aan dit gerecht. De wat azijnige, wat zuur getinte smaken gaan mooi samen met de vis. Niet iedereen zal verrukt zijn van deze tamelijk uitgesproken Turkse visschotel maar ik vind het een topper. |