![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Turkije ![]() el olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 middelgrote wortel, in blokjes gesneden 1/2 kilo knolselderij, in blokjes gesneden 4 koppen groente- eventueel kippenbouillon zout en peper 1/8 tl chilivlokken 1/2 kop yoghurt 2 el verse dille, grof gehakt verder: 3 el olijfolie 3 tenen knoflook, geperst 3 tl gedroogde munt Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een middelgrote pan en bak er de ui en knoflook in tot de stukjes ui zachter zijn (ca 5 minuten). Voeg de blokjes wortel, knolselderij, de bouillon, chilivlokken, zout en peper toe, roer en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de groente met het deksel op de pan zachtjes koken en gaar worden. Neem de pan van het fornuis en pureer de soep. Roer de yoghurt door de soep en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Zep de pan terug op het fornuis en breng de soep weer op temperatuur. Laat ze echter niet meer koken wan dan gaat de yoghurt schiften. Schenk de warme soep in kommen en serveer er de knoflook en muntsaus en wat verse dille bij. Voor de saus: verhit de rest van de olijfolie in een koekenpannetje, bak er de knoflook in tot die iets kleur krijgt, voeg dan de gedroogde munt toe, roer en neem het pannetje van de hittebron. Laat wie dat wil wat saus aan de soep toevoegen. |