R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TURKSE KNOLSELDERIJSOEP
voorgerecht, 4 p., Turkije
  




 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 middelgrote wortel, in blokjes gesneden
1/2 kilo knolselderij, in blokjes gesneden
4 koppen groente- eventueel kippenbouillon
zout en peper
1/8 tl chilivlokken
1/2 kop yoghurt
2 el verse dille, grof gehakt

verder:
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
3 tl gedroogde munt


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een middelgrote pan en bak er de ui en knoflook in tot de stukjes ui zachter zijn (ca 5 minuten).

Voeg de blokjes wortel, knolselderij, de bouillon, chilivlokken, zout en peper toe, roer en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de groente met het deksel op de pan zachtjes koken en gaar worden.

Neem de pan van het fornuis en pureer de soep.

Roer de yoghurt door de soep en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.
Zep de pan terug op het fornuis en breng de soep weer op temperatuur. Laat ze echter niet meer koken wan dan gaat de yoghurt schiften.

Schenk de warme soep in kommen en serveer er de knoflook en muntsaus en wat verse dille bij.

Voor de saus: verhit de rest van de olijfolie in een koekenpannetje, bak er de knoflook in tot die iets kleur krijgt, voeg dan de gedroogde munt toe, roer en neem het pannetje van de hittebron. Laat wie dat wil wat saus aan de soep toevoegen.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________