R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TURKSE BONENSALADE
4 p., Turkije

1 blik of pot gegaarde lima-, soja- of zwarte ogenbonen
of
gedroogde bonen, geweld en gekookt
1 rode ui, in dunne kwartringen gesneden
1/4 kop zwarte olijven
een bundeltje verse platte peterselie, grofgehakt
4 el olijfolie
het sap van een citroen
3 à 4 hardgekookte eieren, in de lengte in kwarten gesneden
12 ansjovisjes (blik/pot), afgespoeld en drooggedept
zout en versgemalen zwarte peper

voor de garnering:
peterselie, grof gehakt

voor erbij:
partjes citroen


Bereiding


Laat de bonen uitlekken en spoel ze na met koud water.

Meng in een kom de bonen, ui, olijven en het grootste deel van de peterselie.
Voeg de olie, het citroensap en zout (houd rekening met de ansjovisjes) en peper naar smaak toe en meng opniew.

Maak een serveerschaal of vier borden op met de bonensalade, de eieren en de ansjovisjes.

Garneer de salade met de rest van de peterselie en met partjes citroen.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________