![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Turkije 1 blik of pot gegaarde lima-, soja- of zwarte ogenbonen of gedroogde bonen, geweld en gekookt 1 rode ui, in dunne kwartringen gesneden 1/4 kop zwarte olijven een bundeltje verse platte peterselie, grofgehakt 4 el olijfolie het sap van een citroen 3 à 4 hardgekookte eieren, in de lengte in kwarten gesneden 12 ansjovisjes (blik/pot), afgespoeld en drooggedept zout en versgemalen zwarte peper voor de garnering: peterselie, grof gehakt voor erbij: partjes citroen Bereiding Laat de bonen uitlekken en spoel ze na met koud water. Meng in een kom de bonen, ui, olijven en het grootste deel van de peterselie. Voeg de olie, het citroensap en zout (houd rekening met de ansjovisjes) en peper naar smaak toe en meng opniew. Maak een serveerschaal of vier borden op met de bonensalade, de eieren en de ansjovisjes. Garneer de salade met de rest van de peterselie en met partjes citroen. |