R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TUINBONENSALADE
maaltijdsalade, 4 p., Engeland





1 dl olijfolie
3 à 4 el citroensap
zout en versgemalen zwarte peper
6 schijfjes bacon in kleine reepjes gesneden
400 g gedopte tuinbonen
4 hardgekookte eieren
1/3 kop fijngehakte peterselie
1/3 kop fijngehakte bieslook
60 g ansjovis
 

Bereiding





Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en peper en zout. De dressing moet behoorlijk zuur zijn.

Kook de tuinbonen in gezouten water tot ze net gaar zijn. Verfris ze onder koud stromend water en verwijder de groengrijze velletjes van de tuinbonen.

Kook de eieren 8 minuten. leg ze vervolgens in koud water en pel ze als ze afgekoeld zijn.

Bak de baconreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Schep de tuinboontjes op een ovale of langwerpige serveerschaal en strooi er de baconreepjes over.
Hak de peterselie, de bieslook en de eieren grof, meng ze en schep het mengsel over de salade.
Leg er de ansjovisjes in een ruitpatroon boven op.
Giet de dressing over de salade.

Serveer er knapperig brood en ongezouten boter bij.


Info


Dit recept, althans het lijstje ingredienten, heb ik eens genoteerd kijkend naar een herhaling can het curieuze kookprogramma "Two fat ladies".
Het was één van de weinige keren dat een gerecht dat door hen bereid werd, bij mij culinair enthousiame opwekte. De excentrieke persoonlijkheden van beide presentatrices boeiden mij doorgaans meer dan hun nogal ongebreidelde kookkunst. Maar dit terzijde.

In deze salade excelleren tuinbonen temidden van klassieke bacon, kruiden, zuur en hartige ansjovis.
Het kokende duo verschafte nauwelijks aanwijzingen met betrekking tot de hoeveelheden van de ingrediënten. Dit recept komt volgens mij echter aardig in de buurt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________