![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| maaltijdsalade, 4 p., Engeland ![]() 1 dl olijfolie 3 à 4 el citroensap zout en versgemalen zwarte peper 6 schijfjes bacon in kleine reepjes gesneden 400 g gedopte tuinbonen 4 hardgekookte eieren 1/3 kop fijngehakte peterselie 1/3 kop fijngehakte bieslook 60 g ansjovis Bereiding ![]() Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en peper en zout. De dressing moet behoorlijk zuur zijn. Kook de tuinbonen in gezouten water tot ze net gaar zijn. Verfris ze onder koud stromend water en verwijder de groengrijze velletjes van de tuinbonen. Kook de eieren 8 minuten. leg ze vervolgens in koud water en pel ze als ze afgekoeld zijn. Bak de baconreepjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de tuinboontjes op een ovale of langwerpige serveerschaal en strooi er de baconreepjes over. Hak de peterselie, de bieslook en de eieren grof, meng ze en schep het mengsel over de salade. Leg er de ansjovisjes in een ruitpatroon boven op. Giet de dressing over de salade. Serveer er knapperig brood en ongezouten boter bij. Dit recept, althans het lijstje ingredienten, heb ik eens genoteerd kijkend naar een herhaling can het curieuze kookprogramma "Two fat ladies". Het was één van de weinige keren dat een gerecht dat door hen bereid werd, bij mij culinair enthousiame opwekte. De excentrieke persoonlijkheden van beide presentatrices boeiden mij doorgaans meer dan hun nogal ongebreidelde kookkunst. Maar dit terzijde. In deze salade excelleren tuinbonen temidden van klassieke bacon, kruiden, zuur en hartige ansjovis. Het kokende duo verschafte nauwelijks aanwijzingen met betrekking tot de hoeveelheden van de ingrediënten. Dit recept komt volgens mij echter aardig in de buurt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |