R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
TSAP TJOY
gemengde groenten (met kip), geroosterd varkensvlees, 4 p





300 à 500 g kipfilet
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook,fijngehakt
een stukje verse gember, geraspt
ca 3 el arachideolie
2 wortels, in repen, plakjes of stukjes gesneden
 1 rode paprika, in repen
1 ui, in partjes
1/2 komkommer, zaad verwijderd, in schijfjes van 1/2 cm dik
200 g kastanjechampignons, in kwarten gesneden
100 g bamboescheuten (blik)
100 g taugee
een handvol bloemkoolroosjes
een handvol sperziebonen of peultjes
2 el lichte sojasaus
2 el oester of vissaus
3 à 4 dl kippenbouillon
3 tl maizena
 
Bereiding

Meng in en kommetje de sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena.

Snijd de kipfilet in repen (vries de filet eerst licht in, dat snijd een stuk gemakkelijker).
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak er op hoge temperatuur de repen kip in (3 à 4 minuten) aan. Schep de gebruinde kiprepen met een schuimspaan op een bord.

Bak in de achtergebleven olie een paar minuten de parten ui, knoflook en rode chilipeper.
Voeg de wortels, sperziebonen, bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een minuut of 8.
Voeg  de komkommer, paprika, bamboescheuten en (evenueel) peultjes toe en roerbak ze een minuut of 5 mee.
Voeg de kipreepjes toe en als die weer op temperatuur zijn het bouillonmengsel.
Schep er als het vocht gebonden is de met kokend water overgoten taugee door. Meteen serveren op een bedje rijst, mihoen of bami.

Kenmerkend voor het gerecht is dat nagenoeg alle groenten beetgaar zijn.
De aangegeven tijden zijn slecht richtlijnen. 


Info


Met tjap tjoy kun je volop variëren; je kunt groenten toevoegen of juist weglaten maar wortel paprika, champignons. komkommer, bamboescheuten en taugee zijn min of meer standaard. De kip kun je geheel of gedeeltelijk vervangen door garnalen.

Je kunt het roerbakken van de hardere soorten groenten bekorten door die eerst even  te blancheren.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________