![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| gemengde groenten (met kip), geroosterd varkensvlees, 4 p ![]() 300 à 500 g kipfilet 1 rode chilipeper 2 teentjes knoflook,fijngehakt een stukje verse gember, geraspt ca 3 el arachideolie 2 wortels, in repen, plakjes of stukjes gesneden 1 rode paprika, in repen 1 ui, in partjes 1/2 komkommer, zaad verwijderd, in schijfjes van 1/2 cm dik 200 g kastanjechampignons, in kwarten gesneden 100 g bamboescheuten (blik) 100 g taugee een handvol bloemkoolroosjes een handvol sperziebonen of peultjes 2 el lichte sojasaus 2 el oester of vissaus 3 à 4 dl kippenbouillon 3 tl maizena Bereiding Meng in en kommetje de sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena. Snijd de kipfilet in repen (vries de filet eerst licht in, dat snijd een stuk gemakkelijker). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak er op hoge temperatuur de repen kip in (3 à 4 minuten) aan. Schep de gebruinde kiprepen met een schuimspaan op een bord. Bak in de achtergebleven olie een paar minuten de parten ui, knoflook en rode chilipeper. Voeg de wortels, sperziebonen, bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een minuut of 8. Voeg de komkommer, paprika, bamboescheuten en (evenueel) peultjes toe en roerbak ze een minuut of 5 mee. Voeg de kipreepjes toe en als die weer op temperatuur zijn het bouillonmengsel. Schep er als het vocht gebonden is de met kokend water overgoten taugee door. Meteen serveren op een bedje rijst, mihoen of bami. Kenmerkend voor het gerecht is dat nagenoeg alle groenten beetgaar zijn. De aangegeven tijden zijn slecht richtlijnen. Met tjap tjoy kun je volop variëren; je kunt groenten toevoegen of juist weglaten maar wortel paprika, champignons. komkommer, bamboescheuten en taugee zijn min of meer standaard. De kip kun je geheel of gedeeltelijk vervangen door garnalen. Je kunt het roerbakken van de hardere soorten groenten bekorten door die eerst even te blancheren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|