R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Caraïben 2 bijna rijpe avocado's 2 niet te zachte papaya's 1 carambola 1 kleine rode ui 1 à 2 tl verse gember 2 el olijfolie 2 lente-uitjes 2 limoenen 1 el vers muntblad, fijngesneden peper en zout Bereiding Pel en ontpit de avocado's en snijd het vruchtvlees in maantjes. Schil de papaya's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees eveneens in maantjes. Snijd de carambola - de schil hoeft niet verwijderd te worden - in schijfjes. Pers de limoenen uit. Snijd de rode ui heel fijn (brunoise). Rasp of snijd de gember fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Doe het limoensap in een kom en voeg er de fijngesneden ui en gember aan toe. Laat het mengsel 10 minuten staan. Voeg alle overige ingrediënten toe en schep het geheel voorzichtig om. Kruid de salade met zout en peper.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |