R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TORTA DE BANANA
bananenbrood, Argentinië





70 g gedroogde abrikozen
150 g rozijnen
100 g gedroogde pruimen
100 g walnoten
200 g kristalsuiker (zie info)
3 tl geraspte citroenschil
200 ml zonnebloemolie
 6 eieren
5 zeer rijpe bananen
600 g tarwebloem
5 tl bakpoeder






Bereiding

Verwarm de oven voor (180 C).

Snijd de abrikozen en pruimen in stukjes.
Hak de noten grof.

Meng in een kom de suiker en de citroenrasp. Roer er geleidelijk de olie door.
Klop de eieren los en roer er die eveneens geleidelijk door.

Pel de bananen en pureer ze. Voeg de puree aan de suiker-olie-eierenmassa toe en meng ze.

Zeef de tarwebloem en het bakpoeder boven een kom.

Werk 3/4 deel van het tarwebloemmengsel in gedeelten door het beslag.

Roer het kleingesneden gedroogde fruit en de gehakte noten door het overige deel tarwebloemmengsel en werk er dit eveneens door.

Vet een tulbandbakvorm in en bestuif die luchtig met bloem.
Doe het beslag in de bakvorm.

Zet de cakevorm in de vooverwarmde oven en stel de baktijd in op 75 minuten. Controleer een paar keer of de temperatuur en/of de tijd  bijgesteld moeten worden.


Info


Naar mijn smaak mag de hoeveelheid suiker tot 125 ja zelfs tot 100 g teruggebracht worden, niet alleen om gezondheidsredenen (suiker bevat geen enkele voedingsstof/diabetes) en het aantal caloriën, maar omdat de zoetheid je verhindert de andere smaken van dit op zich mooie brood te proeven.
Herstel de balans en geef het brood een kans.
 



naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________