R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
TORTA DE BANANA
bananenbrood, Argentinië 70 g gedroogde abrikozen 150 g rozijnen 100 g gedroogde pruimen 100 g walnoten 200 g kristalsuiker (zie info) 3 tl geraspte citroenschil 200 ml zonnebloemolie 6 eieren 5 zeer rijpe bananen 600 g tarwebloem 5 tl bakpoeder Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Snijd de abrikozen en pruimen in stukjes. Hak de noten grof. Meng in een kom de suiker en de citroenrasp. Roer er geleidelijk de olie door. Klop de eieren los en roer er die eveneens geleidelijk door. Pel de bananen en pureer ze. Voeg de puree aan de suiker-olie-eierenmassa toe en meng ze. Zeef de tarwebloem en het bakpoeder boven een kom. Werk 3/4 deel van het tarwebloemmengsel in gedeelten door het beslag. Roer het kleingesneden gedroogde fruit en de gehakte noten door het overige deel tarwebloemmengsel en werk er dit eveneens door. Vet een tulbandbakvorm in en bestuif die luchtig met bloem. Doe het beslag in de bakvorm. Zet de cakevorm in de vooverwarmde oven en stel de baktijd in op 75 minuten. Controleer een paar keer of de temperatuur en/of de tijd bijgesteld moeten worden. Naar mijn smaak mag de hoeveelheid suiker tot 125 ja zelfs tot 100 g teruggebracht worden, niet alleen om gezondheidsredenen (suiker bevat geen enkele voedingsstof/diabetes) en het aantal caloriën, maar omdat de zoetheid je verhindert de andere smaken van dit op zich mooie brood te proeven. Herstel de balans en geef het brood een kans. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |