R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| chocoladetaart uit Capri, dessert, 6 p., Italië 250 g suiker 150 g boter, op kamertemperatuur 6 eieren 150 g donkere chocolade 100 g amandelen 100 g bloem 50 g lange vingers het merg van een vanillestokje eventueel: 1/2 glas limoncello, amaretto of rum Bereiding Breek de lange vingers in stukken en maal ze fijn in de keukenmachine. Maal de amandelen tot een fijnkorrelig poeder. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Smelt de chocolade au bain marie. Meng in een grote kom de suiker en de boter tot de suiker helemaal is opgenomen. Voeg de eierdooiers toe en meng ze met het boter-suikermengsel.. Roer de gesmolten chocolade en vervolgens de fijngemalen amandelen door het mengsel. Voeg het stijfgeklopte eiwit in delen toe en vouw het met een spatel luchtig door het mengsel. Voeg de bloem, het vanillemerg, de fijngemalen lange vingers en (eventueel) de likeur toe. Vet een ronde taartvorm in met boter en strooi er bloem over. Giet het beslag in de vorm. Bak de taart 50 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven. Bedek na een half uur de taart met aluminiumfolie om uitdrogen van de korst te voorkomen. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart in punten. Serveer bij iedere punt een bolletje vanille-ijs. Aan het ontstaan van de bloemloze Torta Caprese ligt een culinaire vergissing ten grondslag: de "bedenker" van de taart zou vergeten zijn bloem aan het beslag toe te voegen of hij wilde een amandeltaart bakken maar zag cacao voor bloem aan. Aan die vergissing heeft Capri een specialiteit overgehouden. Vandaag de dag wordt er niettemin toch nogal eens bloem aan het beslag toegevoegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |