R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TORTA CAPRESA
chocoladetaart uit Capri, dessert, 6 p., Italië





250 g suiker
150 g boter, op kamertemperatuur
6 eieren
150 g donkere chocolade
100 g amandelen
100 g bloem
50 g lange vingers
het merg van een vanillestokje

eventueel:
1/2 glas limoncello, amaretto of rum






Bereiding


Breek de lange vingers in stukken en maal ze fijn in de keukenmachine.
Maal de amandelen tot een fijnkorrelig poeder.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Smelt de chocolade au bain marie.

Meng in een grote kom de suiker en de boter tot de suiker helemaal is opgenomen.
Voeg de eierdooiers toe en meng ze met het boter-suikermengsel..
Roer de gesmolten chocolade en vervolgens de fijngemalen amandelen door het mengsel.

Voeg het stijfgeklopte eiwit in delen toe en vouw het met een spatel luchtig door het mengsel.

Voeg de bloem, het vanillemerg, de fijngemalen lange vingers en (eventueel) de likeur toe.

Vet een ronde taartvorm in met boter en strooi er bloem over.

Giet het beslag in de vorm.
Bak de taart 50 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven.
Bedek na een half uur de taart met aluminiumfolie om uitdrogen van de korst te voorkomen.

Laat de taart afkoelen.

Snijd de taart in punten. Serveer bij iedere punt een bolletje vanille-ijs.


Info


Aan het ontstaan van de bloemloze Torta Caprese ligt een culinaire vergissing ten grondslag: de "bedenker" van de taart zou vergeten zijn bloem aan het beslag toe te voegen of hij wilde een amandeltaart bakken maar zag cacao voor bloem aan. Aan die vergissing heeft Capri een specialiteit overgehouden.
Vandaag de dag wordt er niettemin toch nogal eens bloem aan het beslag toegevoegd.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________