R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TORI JIBUNU

gestoofde kip met Chinese kool, 4 p., Japan

400 g kipfilet
2 el bloem
1/2 struik Chinese kool
zout
2 1/2 dl kippenbouillon
6 el lichte Japanse sojasaus
2 el rijstwijn
2 tl suiker
1 el witte basterdsuiker
2 tl geraspte gemberwortel


Bereiding


Spoel de kipfilet af en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in flinke stukken.
Haal de stukken kip door de bloem. Schud overtollige bloem af.
Neem 8 bladeren Chinese kool. Blancheer die drie minuten in licht gezouten water. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken.
Leg de bladeren op elkaar en snijd ze in de lengte in 4 repen. Snijd iedere reep in 4 stukken.
Leg de stapeltjes -probeer ze intact te houden- op de bodem van een pan.
Breng in een andere pan de rijstwijn, de bouillon en de sojasaus aan de kook. Voeg de suiker toe en laat die oplossen.
Schenk de helft van dit mengsel in de pan met koolbladeren en breng de inhoud aan de kook.
Temper de warmtebron en laat de groente 10 minuten zachtjes garen
Breng de resterende helft van het bouillonmengsel in de andere pan eveneens aan de kook en voeg er de plakken kip aan toe.
Laat de kip 5 á 6 minuten zachtjes garen. Schep de kip van tijd tot tijd om.
Verdeel de stapeltjes koolbladeren over 4 borden en leg er de gekookte kip naast.
Strooi een beetje geraspte gemberwortel over het kippenvlees.


Info


Chinese kool (Brassica rapa var. pekinensis) is een snel groeiende kool die afkomstig is uit Oost-Azië.
Al in de 18e eeuw constateerden missionarissen dat de kool in China veel werd gegeten.
De naam is echter wat misleidend, want de kool werd en wordt ook op grote schaal in Japan, Korea en Taiwan geteeld.

Chinese kool heeft geen uitgesproken koolsmaak. Ze is eerder wat zoetig.
De groente is verder licht verteerbaar en arm aan calorieën (16 kcal per 100 g) maar rijk aan vitamine C en calcium.
Je kunt de groente koken, stoven en roerbakken. Rauw doet Chinese kool het goed in een salade.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________