|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
TORI JIBUNU
gestoofde kip met Chinese kool, 4 p., Japan 400 g kipfilet 2 el bloem 1/2 struik Chinese kool zout 2 1/2 dl kippenbouillon 6 el lichte Japanse sojasaus 2 el rijstwijn 2 tl suiker 1 el witte basterdsuiker 2 tl geraspte gemberwortel Bereiding Spoel de kipfilet af en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in flinke stukken. Haal de stukken kip door de bloem. Schud overtollige bloem af. Neem 8 bladeren Chinese kool. Blancheer die drie minuten in licht gezouten water. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken. Leg de bladeren op elkaar en snijd ze in de lengte in 4 repen. Snijd iedere reep in 4 stukken. Leg de stapeltjes -probeer ze intact te houden- op de bodem van een pan. Breng in een andere pan de rijstwijn, de bouillon en de sojasaus aan de kook. Voeg de suiker toe en laat die oplossen. Schenk de helft van dit mengsel in de pan met koolbladeren en breng de inhoud aan de kook. Temper de warmtebron en laat de groente 10 minuten zachtjes garen Breng de resterende helft van het bouillonmengsel in de andere pan eveneens aan de kook en voeg er de plakken kip aan toe. Laat de kip 5 á 6 minuten zachtjes garen. Schep de kip van tijd tot tijd om. Verdeel de stapeltjes koolbladeren over 4 borden en leg er de gekookte kip naast. Strooi een beetje geraspte gemberwortel over het kippenvlees. Chinese kool (Brassica rapa var. pekinensis) is een snel groeiende kool die afkomstig is uit Oost-Azië. Al in de 18e eeuw constateerden missionarissen dat de kool in China veel werd gegeten. De naam is echter wat misleidend, want de kool werd en wordt ook op grote schaal in Japan, Korea en Taiwan geteeld. Chinese kool heeft geen uitgesproken koolsmaak. Ze is eerder wat zoetig. De groente is verder licht verteerbaar en arm aan calorieën (16 kcal per 100 g) maar rijk aan vitamine C en calcium. Je kunt de groente koken, stoven en roerbakken. Rauw doet Chinese kool het goed in een salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|