R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TOM YANG KUNG
garnalensoep, 4 p., Thailand

568 ml water
10 grote garnalen
1 kopje champignons
1 stengel citroengras, gehakt
2 kaffir-limoenblaadjes
1 el gehakte korianderblaadjes
een paar schijfjes galangal-wortel, geschild
2 el Nam-prik Pao
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl zout
2 el limoensap
2 el vissaus


Bereiding


Doe het water in een pan en voeg daar het gehakte citroengras, de schijfjes galangal en de limoenblaadjes aan toe. Breng het water aan de kook.
Doe er de garnalen bij en zet het deksel op de pan.
Voeg na drie minuten de paddenstoelen en het zout toe.
Laat de soep een paar minuten pruttelen. Haal ze dan van het vuur.
Breng de soep op smaak met de vissaus, het limoensap, Nam-prik Pao en chilipoeder.
Voeg, zonodig of indien gewenst, nog wat zout en peper toe.
Strooi de koriander over de soep voor je die gaat serveren.
Het is raadzaam aanvankelijk wat karig te zijn met de pittige ingrediënten van deze soep. Toevoegen kan altijd nog.
Als de soep niettemin te pittig is uitgevallen, kun je die milder maken door er wat melk aan toe te voegen.


Info


Tom Yam Kung is een zeer geliefd gerecht in Thailand en ook onder mensen die Thailand ooit bezocht hebben. Als je hen vraagt naar hun favoriete Thaise schotel, zullen ze bijna zonder uitzondering Tom Yam Kung (kruidige garnalensoep) antwoorden, vertelt ons de website van Thaiways. Dat moet je toch over de streep trekken om deze soep minstens één keer te bereiden en te proeven. Dezelfde website voorspelt dat je verkocht bent, als je de soep eenmaal hebt bereid en dat je dat daarna keer op keer zult blijven doen.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________