|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
garnalensoep, 4 p., Thailand 568 ml water 10 grote garnalen 1 kopje champignons 1 stengel citroengras, gehakt 2 kaffir-limoenblaadjes 1 el gehakte korianderblaadjes een paar schijfjes galangal-wortel, geschild 2 el Nam-prik Pao 1/2 tl chilipoeder 1/2 tl zout 2 el limoensap 2 el vissaus Bereiding Doe het water in een pan en voeg daar het gehakte citroengras, de schijfjes galangal en de limoenblaadjes aan toe. Breng het water aan de kook. Doe er de garnalen bij en zet het deksel op de pan. Voeg na drie minuten de paddenstoelen en het zout toe. Laat de soep een paar minuten pruttelen. Haal ze dan van het vuur. Breng de soep op smaak met de vissaus, het limoensap, Nam-prik Pao en chilipoeder. Voeg, zonodig of indien gewenst, nog wat zout en peper toe. Strooi de koriander over de soep voor je die gaat serveren. Het is raadzaam aanvankelijk wat karig te zijn met de pittige ingrediënten van deze soep. Toevoegen kan altijd nog. Als de soep niettemin te pittig is uitgevallen, kun je die milder maken door er wat melk aan toe te voegen. Tom Yam Kung is een zeer geliefd gerecht in Thailand en ook onder mensen die Thailand ooit bezocht hebben. Als je hen vraagt naar hun favoriete Thaise schotel, zullen ze bijna zonder uitzondering Tom Yam Kung (kruidige garnalensoep) antwoorden, vertelt ons de website van Thaiways. Dat moet je toch over de streep trekken om deze soep minstens één keer te bereiden en te proeven. Dezelfde website voorspelt dat je verkocht bent, als je de soep eenmaal hebt bereid en dat je dat daarna keer op keer zult blijven doen. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |