R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TOEMIS ANDEWI
andijvie, champignon en garnalenroerbak, 4 p., Indonesië



 
1 teen knoflook
1 rode lombok
1 ui
olie
1 daun salam
stukje asem
stukje trassie zo groot als een kikkererwt
1 tl gula djawa
1/2 bouillonblokje of een koffielepel bouillonpoeder
1/2 krop andijvie
250 g champignons
 250 g garnalen
 

Bereiding


Snijd de ui fijn, snijd de champignons in schijfjes, snijd de lombok in ringetjes en snijd de andijvie in reepjes.
Pel zonodig de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Verhit wat olie in een pan en fruit er een paat minuten de stukjes ui en ringetjes lombok in.

Vroeg de knoflook toe en fruit die een minuutje mee.

Voeg het daun salamblad, de trassi, de asem, de palmsuiker en wat water toe.

Voeg even later de schijfjes champignon, de garnalen en de repen andijvie to.
Roerbak het geheel tot de garnalen roze kleuren en de andijvie net geslonken is.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________