R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| andijvie, champignon en garnalenroerbak, 4 p., Indonesië 1 teen knoflook 1 rode lombok 1 ui olie 1 daun salam stukje asem stukje trassie zo groot als een kikkererwt 1 tl gula djawa 1/2 bouillonblokje of een koffielepel bouillonpoeder 1/2 krop andijvie 250 g champignons 250 g garnalen Bereiding Snijd de ui fijn, snijd de champignons in schijfjes, snijd de lombok in ringetjes en snijd de andijvie in reepjes. Pel zonodig de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit wat olie in een pan en fruit er een paat minuten de stukjes ui en ringetjes lombok in. Vroeg de knoflook toe en fruit die een minuutje mee. Voeg het daun salamblad, de trassi, de asem, de palmsuiker en wat water toe. Voeg even later de schijfjes champignon, de garnalen en de repen andijvie to. Roerbak het geheel tot de garnalen roze kleuren en de andijvie net geslonken is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |