R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TOAD IN THE HOLE WITH ROASTED ONION GRAVY
Engeland, "Pad in het gat" met uienjus, 4 p





500 g saucijzen

Voor het beslag:
120 g bloem
3 eieren, losgeklopt
3 dl melk
zout en peper
1/2 el tijmblaadjes

Voor de uienjus:
250 g uien, in dunne ringen
zonnebloemolie
1 tl gele basterdsuiker
450 ml groentenbouillon
1 dessertlepel Worcestershiresaus
1 tl mosterdpoeder
1 flinke el bloem
1/2 el tijmblaadjes
zout en peper


Bereiding


Verwarm de oven voor op 22O C.
Maak een beslag van de melk, de eieren en de bloem. Voeg de tijm toe en zout en peper. Terzijde zetten.
Doe de in ringen gesneden uien in een kom. Voeg er een eetlepel olie en een theelepel (gele) basterdsuiker aan toe. Goed omscheppen.
Doe de worstjes in een rechthoekig bakblik en spreid de uien uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats de uien boven in de oven en de worstjes onderin.
Haal na 10 minuten de worstjes uit de oven, laat de uien nog 5 minuten staan.
Zet het bakblik met de worstjes op het fornuis. Giet als de worstjes weinig vet hebben afgegeven een lepel olie in het bakblik.
Verhit het bakblik op het fornuis tot de olie flink heet is.
Giet het beslag over de worstjes en plaats het blik terug in de oven, nu bovenin. Laat worstjes en beslag 30 minuten bakken. Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur naar 160 C.

Bereid ondertussen de jus.
Verwarm de bouillon. Voeg de tijm, worcestershiresaus en mosterdpoeder toe, vervolgens de uien.
Verwarm in een andere pan wat olie en roer er de bloem door. Voeg terwijl je roert geleidelijk de bouillon toe. Laat de uienjus 5 minuten doorkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.
Doe de jus over in een kom. Serveer het gerecht met de jus en aardappelpuree.


Info


"Toad in the hole" is een traditioneel Engels gerecht bestaande uit worstjes in Yorkshire-puddingbeslag, gewoonlijk geserveerd met uienjus, groenten en een aardappelgerecht, meestal aardappelpuree.
Het gerecht is nog steeds bijzonder populair. Eigentijdse koks als Jamie Oliver en Nigella Lawson hebben een toad in the hole-recept in één van hun kookboeken opgenomen.
De naam van het gerecht is hoogst merkwaardig. Die zou te danken zijn aan de gelijkenis met een pad die zijn kop boven de grond uitsteekt. Dat roept niet bepaald het beeld op van een culinair hoogstandje. Toch is toad in de hole een verassend smakelijk gerecht. De zeer Britse Delia Smith noemt het "a wonderful creation from the humble origins of British cooking" en zou willen dat het ook in restaurants geserveerd wordt. Dat lijkt me voor deze worstjes in beslag echter iets te hoog gegrepen. Als homemade "comfortfood" is er echter absoluut niets mis mee.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________