![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Engeland, "Pad in het gat" met uienjus, 4 p ![]() 500 g saucijzen Voor het beslag: 120 g bloem 3 eieren, losgeklopt 3 dl melk zout en peper 1/2 el tijmblaadjes Voor de uienjus: 250 g uien, in dunne ringen zonnebloemolie 1 tl gele basterdsuiker 450 ml groentenbouillon 1 dessertlepel Worcestershiresaus 1 tl mosterdpoeder 1 flinke el bloem 1/2 el tijmblaadjes zout en peper Bereiding Verwarm de oven voor op 22O C. Maak een beslag van de melk, de eieren en de bloem. Voeg de tijm toe en zout en peper. Terzijde zetten. Doe de in ringen gesneden uien in een kom. Voeg er een eetlepel olie en een theelepel (gele) basterdsuiker aan toe. Goed omscheppen. Doe de worstjes in een rechthoekig bakblik en spreid de uien uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de uien boven in de oven en de worstjes onderin. Haal na 10 minuten de worstjes uit de oven, laat de uien nog 5 minuten staan. Zet het bakblik met de worstjes op het fornuis. Giet als de worstjes weinig vet hebben afgegeven een lepel olie in het bakblik. Verhit het bakblik op het fornuis tot de olie flink heet is. Giet het beslag over de worstjes en plaats het blik terug in de oven, nu bovenin. Laat worstjes en beslag 30 minuten bakken. Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur naar 160 C. Bereid ondertussen de jus. Verwarm de bouillon. Voeg de tijm, worcestershiresaus en mosterdpoeder toe, vervolgens de uien. Verwarm in een andere pan wat olie en roer er de bloem door. Voeg terwijl je roert geleidelijk de bouillon toe. Laat de uienjus 5 minuten doorkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper. Doe de jus over in een kom. Serveer het gerecht met de jus en aardappelpuree. "Toad in the hole" is een traditioneel Engels gerecht bestaande uit worstjes in Yorkshire-puddingbeslag, gewoonlijk geserveerd met uienjus, groenten en een aardappelgerecht, meestal aardappelpuree. Het gerecht is nog steeds bijzonder populair. Eigentijdse koks als Jamie Oliver en Nigella Lawson hebben een toad in the hole-recept in één van hun kookboeken opgenomen. De naam van het gerecht is hoogst merkwaardig. Die zou te danken zijn aan de gelijkenis met een pad die zijn kop boven de grond uitsteekt. Dat roept niet bepaald het beeld op van een culinair hoogstandje. Toch is toad in de hole een verassend smakelijk gerecht. De zeer Britse Delia Smith noemt het "a wonderful creation from the humble origins of British cooking" en zou willen dat het ook in restaurants geserveerd wordt. Dat lijkt me voor deze worstjes in beslag echter iets te hoog gegrepen. Als homemade "comfortfood" is er echter absoluut niets mis mee.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |