R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TILAPIA MET KOKOSCURRYSAUS
visschotel, 4 p., Thailand

1 tl sesamolie
1/2 el plantaardige olie
verse gember (ca 2 1/2 cm), geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
pepervlokken naar smaak
1 kop rode paprika, fijngehakt
1 kop lente-ui, gehakt
1 tl currypoeder
2 tl Thaise rode currypasta
1/2 tl komijn
1/2 à 1 el sojasaus
1 el bruine suiker
1/2 tl zout
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 el verse koriander, fijngehakt
4 tilapiafilets
300 g basmatirijst
4 partjes limoen

optioneel:
1 el vissaus


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de sesamolie in een koekenpan en fuit er de gember en knoflook 1 minuut in.

Voeg de paprika en lente-ui toe en fruit ze 1 minuut mee.

Voeg het currypoeder, de rode currypasta, de komijn en eventueel pepervlokken toe en bak die ook 1 minuut mee.

Voeg de sojasaus, suiker, 1/4 tl zout, de vissaus (optioneel) en de kokosmelk toe en breng het geheel op temperatuur zonder het te laten koken.

Roer de gehakte koriander door de saus.

Kruid de vis met de rest van het zout.
Pocheer de vis een minuut of 7 in de saus of tot de vis helemaal gaar is.
Serveren met rijst.


Info


Een zeer smakelijke Thaise visschotel. Als je iets meer diepte wilt, kun je een eetlepel vissaus door de saus roeren.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________