|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
visschotel, 4 p., Thailand 1 tl sesamolie 1/2 el plantaardige olie verse gember (ca 2 1/2 cm), geraspt 2 teentjes knoflook, geperst pepervlokken naar smaak 1 kop rode paprika, fijngehakt 1 kop lente-ui, gehakt 1 tl currypoeder 2 tl Thaise rode currypasta 1/2 tl komijn 1/2 à 1 el sojasaus 1 el bruine suiker 1/2 tl zout 1 blik kokosmelk (400 ml) 2 el verse koriander, fijngehakt 4 tilapiafilets 300 g basmatirijst 4 partjes limoen optioneel: 1 el vissaus Bereiding Verhit op middelhoog vuur de sesamolie in een koekenpan en fuit er de gember en knoflook 1 minuut in. Voeg de paprika en lente-ui toe en fruit ze 1 minuut mee. Voeg het currypoeder, de rode currypasta, de komijn en eventueel pepervlokken toe en bak die ook 1 minuut mee. Voeg de sojasaus, suiker, 1/4 tl zout, de vissaus (optioneel) en de kokosmelk toe en breng het geheel op temperatuur zonder het te laten koken. Roer de gehakte koriander door de saus. Kruid de vis met de rest van het zout. Pocheer de vis een minuut of 7 in de saus of tot de vis helemaal gaar is. Serveren met rijst. Een zeer smakelijke Thaise visschotel. Als je iets meer diepte wilt, kun je een eetlepel vissaus door de saus roeren. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |