R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pannenkoeken met honing en walnoten, ontbijt/dessert, Griekenland 2 koppen patentbloem 1 tl droge gist 1/2 tl zout 1 tl suiker 2 koppen lauw water 1/2 kop honing walnoten, gehakt plantaardige olie Bereiding Doe het water en de gist in de kom. Voeg de suiker toe en roer tot die is opgelost. Voeg de bloem en het zout toe en klop de ingredi:enten tot een egaal beslag. Bedek de kom met plastic folie en zet die terzijde. Laat de kom ongemoeid (15 à 20 minuten) tot het beslag begint te bubbelen. Verhit op middelhoge temperatuur wat olie in een koekenpan. Giet 2 eetlepels beslag in de pan een laat het naar alle kanten uitvloeien. In een grote pan kun je er een paar tegelijk in bakken. Bak de pannenkoekjes tot ze mooi goudgeel gekleurd zijn. Stapel de pannenkoekjes op met steeds een stuk keukenpapier ertussen om overtollige olie op te zuigen. Schenk over iedere pannenkoek wat honing (1/2 à 1 eetlepel) en strooi er wat gehakte walnoten over. Warn serveren. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |