|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip-noedelsoep, 4 p., Nepal 1 el plantaardige olie 1 1/2 l kippenbouillon 300 g kippendijfilet 300 g rijstnoedels 100 g wortel, julienne gesneden 1/2 rode paprika, in dunne reepjes 1 el citroensap zout en peper naar smaak koriander, fijngehakt verder: 1 kleine ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 tl gember, fijngehakt 1 tl gemalen komijn 1/2 tl kurkuma 1/4 tl szechuan-peper 1 mespunt asafoetida (zie info) 1 lange groene chilipeper, van zaad ontdaan, fijngesneden 200 g tomaten, in stukjes Bereiding Doe de ui, knoflook, gember, komijn, kurkuma, szechuanpeper, asafoetida (indien gewenst) en de groene chilipeper in de blender en blend deze ingrediënten tot een egale pasta. Voeg de tomaten toe en blend ze even mee. Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote kookpan. Voeg de specerijen-tomatenpasta toe en roerbak die 6 à 7 minuten tot de aroma's en geuren vrijkomen. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Voeg de kippendijfilet toe en laat die 10 minuten of langer indien nodig garen. Neem de gegaarde filet uit de pan en trek het vlees met 2 vorken in tamelijk grove stukken. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en kook ze 2 minuten. Laat de noedels uitlekken en spoel ze onder de koudwaterkraan. Laat ze opnieuw uitlekken. Terzijde zetten. Voeg de julienne-gesneden wortel en de paprika aan de bouillon toe en laat ze 2 à 3 minuten meekoken. Voeg het citroensap toe en zout en peper naar smaak. Verdeel de noedels over 4 kommen en verdeel daar de kip over. Schenk de bouillon met de groenten over de noedels en strooi er de fijngehakte koriander over.
Info
Asafoetida wordt in het Nederlands ook wel "duivelsdrek" genoemd. Dit omdat deze kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie reuze naar zwavel stinkt. Die stank verdwijnt overigens bij het koken of bakken ervan. Asafoetida wordt vooral gebruikt in de keukens van het Midden Oosten en India en omgeving. Het kruid smaakt een beetje naar zowel ui, knoflook als prei en fungeert in feite dan ook als smaakversteker. Verschillende bronnen melden dat één theelepel asafoetida 1 eetlepel ui en 1 teentje knoflook vervangt. Als je asfoetida weglaat en wat meer knoflook en ui toevoegt (eventueel ook wat prei) wijk je dus amper af van het smaakgeheel van dit recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |