|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 1/2 kop zoete chilisaus 2 el sojasaus laag zoutgehalte 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 el vissaus 1 el versgeraspte gember het sap van 1 limoen 1 tl sriracha en stuk zalmzijde van ca 800 g 1/4 kop pinda's, gehakt 2 el versgehakt korianderblad Bereiding Verwarm de oven voor (185 C). Bekleed een bakplaat ruim met aluminiumfolie. Klop de chilisaus, sojasaus, knoflook, vissaus, gember, limoensap en sriracha in een kommetje tot een egaal mengsel. Leg de zalmzijde op het midden van het stuk folie op de bakplaat en vouw alle 4 kanten van de er omheen liggende folie omhoog. Lepel het chilisausmengsel over de zalm, vouw de 4 omhoog stekende kanten folie over de zalm heen en verzegel de naden zodat de zalm er helemaal door ingesloten wordt en er geen stoom ontsnappen kan. Plaats de bakplaat met het zalmpakket in de voorverwarmde oven en bak de zalm tot die doorgaard is (15 à 20 minuten). Serveer de zalm meteen, gegarneerd met de gehakte pinda's en de koriander. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |