|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand voor de viskoekjes: 500 g witte visfilet (koolvis, wijting, kabeljauw et cetera) 1/2 rode paprika, grof gehakt 1 à 2 rode chilipepers, gehakt 2 el gemalen koriander 3 lenteuitjes, fijngehakt 2 tenen knoflook, gehakt 1 stengel citroengras, het zachte deel, gehakt 1 el vissaus 125 ml kokosmelk 1 ei 125 g sperziebonen plantaardige olie voor de komkommersalade: 2 komkommers, geschild, gehalveerd, zaad verwijderd 35 g basterdsuiker 50 ml rijstwijnazijn 1 à 2 rode chilipepers, fijngesneden 2 sjalotten, fijngesneden 2 el verse koriander, gehakt 40 g geroosterde pinda's, gehakt 1/2 el nam pla (vissaus) Bereiding Snijd de visfilet in stukken. Doe de paprika, chilipeper(s), koriander, lenteui, knoflook, citroengras en vissaus in de foodprocessor en blitz ze tot een pasta. Voeg de stukken vis, het ei en de kokosmelk aan de pasta toe en blitz tot de ingrediënten opnieuw een homogeen mengsel vormen. Doe het mengsel in een kom. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 millimeter en roer die door de vispasta. Koel de vispasta minimaal 2 uur. Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie in een koekenpan. Vorm met behulp van een lepel en een kookring 3 à 4 patties in de pan en bak ze tot ze krokant en gebruind zijn. Draai ze één keer om. Neem ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze op uitlekken op keukenpapier. Draai ze één keer om. Ga zo door tot de rest van de vispasta verwerkt is. De salade. Snijd de komkommers in schijfjes van 5 mm breed. Los in een kom de suiker op in de azijn. Voeg de schijfjes komkommer toe en roer ze door de oplossing. Schep er de chili{s}, sjalotten en koreander door. Strooi er vlak voor het serveren de gehakte pinda's over en besprenkel het geheel met de vissaus.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |