R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
THAISE VISKOEKJES MET KOMKOMMERSALADE
4 p., Thailand





voor de viskoekjes
:
500 g witte visfilet (koolvis, wijting, kabeljauw et cetera)
1/2 rode paprika, grof gehakt
1 à 2 rode chilipepers, gehakt
2 el gemalen koriander
3 lenteuitjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, gehakt
1 stengel  citroengras, het zachte deel, gehakt
1 el vissaus
125 ml kokosmelk
1 ei
125 g sperziebonen
plantaardige olie







voor de komkommersalade
:
2 komkommers, geschild, gehalveerd, zaad verwijderd
35 g basterdsuiker
50 ml rijstwijnazijn
1 à 2 rode chilipepers, fijngesneden
2 sjalotten, fijngesneden
2 el verse koriander, gehakt
40 g geroosterde pinda's, gehakt
1/2 el nam pla (vissaus)


Bereiding


Snijd de visfilet in stukken.

Doe de paprika, chilipeper(s), koriander, lenteui, knoflook, citroengras en vissaus in de foodprocessor en blitz ze tot een pasta.
Voeg de stukken vis, het ei en de kokosmelk aan de pasta toe en blitz tot de ingrediënten opnieuw een homogeen mengsel vormen. Doe het mengsel in een kom.
Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 millimeter en roer die door de vispasta. Koel de vispasta minimaal 2 uur.

Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie in een koekenpan.
Vorm met behulp van een lepel en een kookring 3 à 4 patties in de pan en bak ze tot ze krokant en gebruind zijn. Draai ze één keer om. Neem ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze op uitlekken op keukenpapier. Draai ze één keer om.
Ga zo door tot de rest van de vispasta verwerkt is.

De salade.
Snijd de komkommers in schijfjes van 5 mm breed.
Los in een kom de suiker op in de azijn. Voeg de schijfjes komkommer toe en  roer ze door de oplossing.
Schep er de chili{s}, sjalotten en koreander door.
Strooi er vlak voor het serveren de gehakte pinda's over en besprenkel het geheel met de vissaus.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________