R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
THAISE SPRING ROLLS
bijgerecht/snack, 12 stuks, Thailand

reeks 515 (141K)



3 tenen knoflook, fijngehakt
1 stuk verse galangal of gember (4 à 5 cm), geraspt
2 lente-uitjes, julienne gesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
1/2 kop (witte) kool, in reepjes gesneden
4 à 6 shiitake-paddenstoelen, julienne gesneden
1/2 kop tofu, julienne gesneden
2 koppen taugé
1/2 kop verse koriander, grof gehakt
1/2 kop verse (Thaise) basilicum, grof gehakt
2 el olie, plus olie voor het frituren
12 spring roll-vellen, ontdooid
1/2 kop kleine gekookte garnalen

voor de roerbaksaus:
2 el sojasaus
2 el vissaus
2 el limoensap
1/4 tl suiker

verder:
(Thaise) zoete chilisaus

voor vegetarische loempia's:
laat de garnalen achterwege en verdubbel de hoeveelheid tofu
gebruik vegetarische roerbaksaus (Lee Kum Kee) i.p.v. vissaus


Bereiding

reeks 515 (141K)



Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote bakpan.
Voeg de knoflook, galangal of gember, lente-ui en chilipeper toe. Roerbak 1 minuut of tot de geuren vrijkomen.
Voeg de kool, paddenstoelen, tofu en de garnalen toe en roerbak ze 1 à 2 minuten, terwijl je de saus toevoegt, tot de groenten wat zachter zijn.
Neem de wok of de pan van het vuur en schep er de taugé door.
Proef of het mengsel zout genoeg is. Voeg zonodig 1 el sojasaus of 1 el vissaus toe.
Leg een springroll-vel op je werkblad en schep 1/12 van de vulling op het deel dat het dichtst naar je toe ligt. Gebruik daar een schuimspaan voor zodat er niet teveel vocht meekomt.
Spreid de vulling wat naar links en rechts uit, zodat je een egaal rolletje vulling krijgt.
Strooi wat gehakte koriander over de vulling.
Vouw de linker en de rechterzijde van het springroll-vel over de vulling.
Pak de naar je toe liggende kant van het vel op en sla het over de vulling en de linker- en rechterzijflap heen. Rol de springroll dan op tot bijna de andere kant van het vel.
Doop je vingers in water en strijk ermee over het laatste deel van het springroll-vel.
Sluit de springroll.

Frituur de spring-rolls een paar minuten of tot ze een licht- tot middelgoudbruine kleur hebben. Serveer ze met (Thaise) zoete chilisaus.

Info


Je hebt er nogal wat ingrediënten voor nodig en de bereiding ervan kost behoorlijk wat tijd maar je wordt beloond met een rijke exotische smaakexplosie. Daar steken de springrolls die hier ten lande als streetfood aan de man worden gebracht heel bleekjes bij af.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________