|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht/snack, 12 stuks, Thailand 3 tenen knoflook, fijngehakt 1 stuk verse galangal of gember (4 à 5 cm), geraspt 2 lente-uitjes, julienne gesneden 1 rode chilipeper, fijngesneden 1/2 kop (witte) kool, in reepjes gesneden 4 à 6 shiitake-paddenstoelen, julienne gesneden 1/2 kop tofu, julienne gesneden 2 koppen taugé 1/2 kop verse koriander, grof gehakt 1/2 kop verse (Thaise) basilicum, grof gehakt 2 el olie, plus olie voor het frituren 12 spring roll-vellen, ontdooid 1/2 kop kleine gekookte garnalen voor de roerbaksaus: 2 el sojasaus 2 el vissaus 2 el limoensap 1/4 tl suiker verder: (Thaise) zoete chilisaus voor vegetarische loempia's: laat de garnalen achterwege en verdubbel de hoeveelheid tofu gebruik vegetarische roerbaksaus (Lee Kum Kee) i.p.v. vissaus Bereiding Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote bakpan. Voeg de knoflook, galangal of gember, lente-ui en chilipeper toe. Roerbak 1 minuut of tot de geuren vrijkomen. Voeg de kool, paddenstoelen, tofu en de garnalen toe en roerbak ze 1 à 2 minuten, terwijl je de saus toevoegt, tot de groenten wat zachter zijn. Neem de wok of de pan van het vuur en schep er de taugé door. Proef of het mengsel zout genoeg is. Voeg zonodig 1 el sojasaus of 1 el vissaus toe. Leg een springroll-vel op je werkblad en schep 1/12 van de vulling op het deel dat het dichtst naar je toe ligt. Gebruik daar een schuimspaan voor zodat er niet teveel vocht meekomt. Spreid de vulling wat naar links en rechts uit, zodat je een egaal rolletje vulling krijgt. Strooi wat gehakte koriander over de vulling. Vouw de linker en de rechterzijde van het springroll-vel over de vulling. Pak de naar je toe liggende kant van het vel op en sla het over de vulling en de linker- en rechterzijflap heen. Rol de springroll dan op tot bijna de andere kant van het vel. Doop je vingers in water en strijk ermee over het laatste deel van het springroll-vel. Sluit de springroll. Frituur de spring-rolls een paar minuten of tot ze een licht- tot middelgoudbruine kleur hebben. Serveer ze met (Thaise) zoete chilisaus. Je hebt er nogal wat ingrediënten voor nodig en de bereiding ervan kost behoorlijk wat tijd maar je wordt beloond met een rijke exotische smaakexplosie. Daar steken de springrolls die hier ten lande als streetfood aan de man worden gebracht heel bleekjes bij af. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |