|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 400 g sperziebonen 1 teen knoflook, in plakjes 1 kleine rode (Thaise) chilipeper, van zaad ontdaan, fijngesneden 1/2 tl paprikapoeder 1 stuk citroengras, fijngesneden 2 tl Thaise vissaus 120 ml kokosmelk 1 el maisolie 2 bosuitjes, in ringetjes Bereiding Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 5 cm. Breng water aan de kook. Doe de bonen in de pan en kook ze 12 minuten. Maal de knoflook, chilipeper, paprikapoeder, citroengras, vissaus en kokosmelk in de keukenmachine tot een gladde massa. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en roerbak er op hoog vuur de bosuitjes 1 minuut in. Voeg er het specerijenmengsel aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 3 à 4 minuten sudderen tot het vocht circa tot de helft is ingekookt. Voeg dan de sperziebonen toe en laat die meesudderen tot ze beetgaar zijn. Schep de boontjes op een serveerschaal en dien ze op. Je kunt ook snijbonen op deze manier bereiden. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |