R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
THAISE SPERZIEBONENCURRY
4 p., Thailand





400 g sperziebonen
1 teen knoflook, in plakjes
1 kleine rode (Thaise) chilipeper, van zaad ontdaan, fijngesneden
1/2 tl paprikapoeder
1 stuk citroengras, fijngesneden
2 tl Thaise vissaus
120 ml kokosmelk
1 el maisolie
2 bosuitjes, in ringetjes


Bereiding


Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 5 cm.
Breng water aan de kook. Doe de bonen in de pan en kook ze 12 minuten.
Maal de knoflook, chilipeper, paprikapoeder, citroengras, vissaus en kokosmelk in de keukenmachine tot een gladde massa.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en roerbak er op hoog vuur de bosuitjes 1 minuut in.
Voeg er het specerijenmengsel aan toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel 3 à 4 minuten sudderen tot het vocht circa tot de helft is ingekookt.
Voeg dan de sperziebonen toe en laat die meesudderen tot ze beetgaar zijn.
Schep de boontjes op een serveerschaal en dien ze op.


Info


Je kunt ook snijbonen op deze manier bereiden.
 



naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________