R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 THAISE KIP-PADDENSTOELENSOEP
voorgerecht, 4 p., Thailand





1 l kippenbouillon
1 el Thaise rode currypasta
1 el Thaise vissaus
2 tl suiker
sap en rasp van 2 limoenen
100 g portobello-paddenstoelen, in schijfjes
een bosje lente-ui, in ringetjes, groene en witte gedeelte apart houden
200 g kippenvlees, met 2 vorken in stukjes getrokken.

optioneel:
extra paddenstoelen
noedels
erwten
baby-maiskolfjes
citroengras
rode chilipeper
koriander

varianten:
garnalen in plaats van kip
tofu in plaats van kip (vegetarisch)


Bereiding


Verhit de bouillon in een soeppan en gaar er het kippenvlees in.
Schep met een schuimspaan de gegaarde kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken in stukjes. Terzijde zetten.
Roer de currypasta, de vissaus, de suiker, het limoensap en het grootste deel van de rasp door de bouillon en breng die opnieuw aan de kook.
Draai het vuur laag, voeg de schijfjes portobello en het witte gedeelte van de lente-uiringen toe en doe het deksel op de pan.
Laat de soep 2 minuten zachtjes koken en voeg dan de stukjes kip toe en het grootste deel van het groene gedeelte van de lente-ui.
Als de stukjes kip goed doorgewarmd zijn, kan de soep geserveerd worden.

Schep de soep in kommen en strooi er de resterende limoenrasp en lente-uiringetjes over.
Zet kommetjes met limoensap, suiker en vissaus op tafel zodat ieder de soep aan de eigen smaak kan aanpassen.


Info


Deze heerlijke Thaise soep kun je gerust een hele of halve dag van te voren bereiden want de smaak gaat er alleen maar op vooruit.
Er kunnen naar believen noedels, erwten, baby-maiskolfjes, rode chilipepers, citroengras en koriander of wat meer paddenstoelen aan de soep worden toegevoegd.
Mocht de soep gaan vervelen, wat bijna niet mogelijk is met alle mogelijke variatie, vervang dan de kip eens door garnalen of voor een vegetarisch soep door tofu.

De soep, die eenvoudig te bereiden is met een bepekt aantal basisingrediënten, leent zich uitermate goed voor een kennismaking met Thaise smaken en ingrediënten.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________