![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Thailand ![]() 1 l kippenbouillon 1 el Thaise rode currypasta 1 el Thaise vissaus 2 tl suiker sap en rasp van 2 limoenen 100 g portobello-paddenstoelen, in schijfjes een bosje lente-ui, in ringetjes, groene en witte gedeelte apart houden 200 g kippenvlees, met 2 vorken in stukjes getrokken. optioneel: extra paddenstoelen noedels erwten baby-maiskolfjes citroengras rode chilipeper koriander varianten: garnalen in plaats van kip tofu in plaats van kip (vegetarisch) Bereiding Verhit de bouillon in een soeppan en gaar er het kippenvlees in. Schep met een schuimspaan de gegaarde kip uit de pan en trek het vlees met 2 vorken in stukjes. Terzijde zetten. Roer de currypasta, de vissaus, de suiker, het limoensap en het grootste deel van de rasp door de bouillon en breng die opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de schijfjes portobello en het witte gedeelte van de lente-uiringen toe en doe het deksel op de pan. Laat de soep 2 minuten zachtjes koken en voeg dan de stukjes kip toe en het grootste deel van het groene gedeelte van de lente-ui. Als de stukjes kip goed doorgewarmd zijn, kan de soep geserveerd worden. Schep de soep in kommen en strooi er de resterende limoenrasp en lente-uiringetjes over. Zet kommetjes met limoensap, suiker en vissaus op tafel zodat ieder de soep aan de eigen smaak kan aanpassen. Deze heerlijke Thaise soep kun je gerust een hele of halve dag van te voren bereiden want de smaak gaat er alleen maar op vooruit. Er kunnen naar believen noedels, erwten, baby-maiskolfjes, rode chilipepers, citroengras en koriander of wat meer paddenstoelen aan de soep worden toegevoegd. Mocht de soep gaan vervelen, wat bijna niet mogelijk is met alle mogelijke variatie, vervang dan de kip eens door garnalen of voor een vegetarisch soep door tofu. De soep, die eenvoudig te bereiden is met een bepekt aantal basisingrediënten, leent zich uitermate goed voor een kennismaking met Thaise smaken en ingrediënten. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |