R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
THAISE KIP EN ASPERGECURRY
hoofdgerecht, Thailand, 3 à 4 p





2 el zonnebloemolie
700 g kipfilet in blokjes van 2 cm
1 grote ui
2 tenen knoflook, geperst
1 stengel citroengras
4 el groene currypasta
300 ml kokosmelk
250 ml kippenbouilllon
2 el groene peperbolletjes, uitgelekt
2 kaffirlimoenblaadjes
1 bosje groene asperges, uiteindes verwijderd, gehalveerd
vissaus, naar smaak
verse koriander
partjes limoen
jasmijnrijst


Bereiding


Verwijder de buitenste bladeren van de stengel citroengras en snijd de stengel in de lengte in vieren.

Verhit op hoog vuur de olie in de wok. Roerbak er in gedeeltes de blokjes kip in tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Doe de blokjes kip in een kom en zet die terzijde.
Zet de wok weer op het vuur en roerbak er de ui, knoflook en citroengras 1 minuut in. 
Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.

Doe de kip terug in de wok en voeg de kokosmelk, de bouillon, de peperbolletjes en limoenblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur lager. Laat de inhoud van de pan 2 minuten pruttelen en voeg dan de gehalveerde asperges toe. Laat ze meebakken tot ze beetgaar zijn.

Breng het gerecht op smaak met visaus.

Serveer de curry met jasmijnrijst.
Garneer met korianderblad en partjes citroen.


Info










naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________