![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, Thailand, 3 à 4 p ![]() 2 el zonnebloemolie 700 g kipfilet in blokjes van 2 cm 1 grote ui 2 tenen knoflook, geperst 1 stengel citroengras 4 el groene currypasta 300 ml kokosmelk 250 ml kippenbouilllon 2 el groene peperbolletjes, uitgelekt 2 kaffirlimoenblaadjes 1 bosje groene asperges, uiteindes verwijderd, gehalveerd vissaus, naar smaak verse koriander partjes limoen jasmijnrijst Bereiding Verwijder de buitenste bladeren van de stengel citroengras en snijd de stengel in de lengte in vieren. Verhit op hoog vuur de olie in de wok. Roerbak er in gedeeltes de blokjes kip in tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Doe de blokjes kip in een kom en zet die terzijde. Zet de wok weer op het vuur en roerbak er de ui, knoflook en citroengras 1 minuut in. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut. Doe de kip terug in de wok en voeg de kokosmelk, de bouillon, de peperbolletjes en limoenblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur lager. Laat de inhoud van de pan 2 minuten pruttelen en voeg dan de gehalveerde asperges toe. Laat ze meebakken tot ze beetgaar zijn. Breng het gerecht op smaak met visaus. Serveer de curry met jasmijnrijst. Garneer met korianderblad en partjes citroen. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |