|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p.,Thailand 3 aardappels in stukken van 2 cm 50 g ongezouten pinda's 1 kaneelstokje 1 steranijs 60 ml zonnebloemolie 2 el Thaise gele currypasta 500 g kipfilet, in repen gesneden van 3 cm 500 ml kokosmelk 2 el vissaus 60 ml tamarindepasta (äsem)" 2 el palmsuiker (gula djawa of rietsuiker of bruine basterd) 2 limoenblaadjes stukje gember van 2 cm, geraspt koriander, voor de garnering Bereiding Kook de aardappels in 8 à 10 minuten beetgaar en giet ze af. Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe en verhit ze tot de geuren vrijkomen. Voeg de olie en currypasta toe en roerbak ze tot de geuren vrijkomen. Voeg de ui toe en roerbak die 1 à 2 minuten mee. Voeg de repen kip toe en schep alles door elkaar. Voeg de kokosmelk, stukjes aardappel, pinda's, vissaus, tamarindepasta, palmsuiker, limoenblaadjes en gember toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Draai het vuur laag en dek de wok af. Laat zo staan tot de kip gaar is (10 à 12 minuten). Breng het geheel op smaak met zout en peper en eventueel nog wat vissaus. Strooi er de koriander over. |