R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 THAISE GELE KIPCURRY
4 p.,Thailand





3 aardappels in stukken van 2 cm
50 g ongezouten pinda's
1 kaneelstokje
1 steranijs
60 ml zonnebloemolie
2 el Thaise gele currypasta
500 g kipfilet, in repen gesneden van 3 cm
500 ml kokosmelk
2 el vissaus
60 ml tamarindepasta (äsem)"
2 el palmsuiker (gula djawa of rietsuiker of bruine basterd)
2 limoenblaadjes
stukje gember van 2 cm, geraspt
koriander, voor de garnering


Bereiding


Kook de aardappels in 8 à 10 minuten beetgaar en giet ze af. Rooster de pinda's in een droge koekenpan.
Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe en verhit ze tot de geuren vrijkomen.
Voeg de olie en currypasta toe en roerbak ze tot de geuren vrijkomen.
Voeg de ui toe en roerbak die 1 à 2 minuten mee.
Voeg de repen kip toe en schep alles door elkaar.
Voeg de kokosmelk, stukjes aardappel, pinda's, vissaus, tamarindepasta, palmsuiker, limoenblaadjes en gember toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Draai het vuur laag en dek de wok af. Laat zo staan tot de kip gaar is (10 à 12 minuten).
Breng het geheel op smaak met zout en peper en eventueel nog wat vissaus. Strooi er de koriander over.


Info












naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________