|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 8 portobello's 3 el maisolie 2 el lichte sojasaus 1 teen knoflook een stukje verse galangal of gember 1 el groene currypasta 8 mini-mais 3 bosuitjes 50 g taugé 100 g stevige tofu 2 tl sesamzaad voor erbij: komkommer rode paprika Bereiding Verwarm de grill voor (hoge stand). Meng 2 el olie en 1 el sojasaus. Snijd de steeltjes van de portobello's. Bewaar ze. Bestrijk de paddenstoelen met het oliemengsel. Leg ze op een bakplaat en schuif die onder de grill. Grill de portobello's tot ze gaar en goudbruin zijn. Draai ze tijdens het grillen 1 keer om. Snijd de steeltjes van de portobello's fijn, pers de knoflook en rasp de galangal. Roerbak ze 1 minuut in een met 1 eetlepel olie verhitte ruime koekenpan of wok. Voeg de kerriepasta, in plakjes gesneden minimais en fijngesneden bosuitjes toe en roerbak weer 1 minuut. Voeg de taugé toe en roerbak weer 1 minuut. Voeg de blokjes tofu en 1 eetlepel sojasaus toe en laat het geheel al omscheppend goed warm worden. Vul de portobello's met het geroerbakte mengsel en strooi er het sesamzaad over. Serveer de portobello's met een garnituur van fijngesneden komkommer en paprika. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |