|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kaassticks, 40 stuks, Venezuela 2 koppen tarwebloem (475 ml) 60 g ongezouten boter , op kamertemperatuur 1 eidooier 1 tl (5 ml) suiker 1 tl (5 ml) zout 1/2 kop (120 ml) water of wat meer indien nodig 225 g chihuahua kaas of mozzarella, munster, halloumi..... olie voor het bakken Bereiding Meng in een ruime kom de bloem, boter, eidooier, suiker, zout en water en kneed het mengsel 10 minuten. Laat het deeg een uur rusten. Rol het deeg zeer dun uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd het in repen van 5 cm breed en 15 cm lengte. Snijd de kaas in vierkante "stokjes" van 5 bij 1 1/4 centimeter. Neen een stokje kaas en rol er het deeg als in een spiraal om heen. Zorg voor een overlap zodat de kaas helemaal bedekt is. Knijp de uiteinden dicht. Herhaal dit voor de rest van het deeg en de kaas. Verhit in een steelpan een laagje olie van 2 1/2 cm tot 175 C. Bak een paar tequenos tegelijkertijd tot ze goudbruin gekleurd zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat de tequenos voor je ze serveert wat afkoelen (ca 5 minuten). Ongebakken tequenos kunnen ingevroren worden. Bewaar ze maximaal 6 maanden in de diepvries. Heerlijke Venezolaanse krokante kaassnacks, die als ze eenmaal gebakken zijn veel zelfbeheersing vragen om ze niet allemaal zelf op te eten. Je kunt wat paprikapoeder toevoegen aan het deeg voor zowel de kleur als de smaak. Voor tequenos komt iedere kaassoort in aanmerking die goed smelt maar toch een zekere stevigheid houdt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|