R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 TEQUENOS
kaassticks, 40 stuks, Venezuela





2 koppen tarwebloem (475 ml)
60 g ongezouten boter , op kamertemperatuur
1 eidooier
1 tl (5 ml) suiker
1 tl (5 ml) zout
1/2 kop (120 ml) water of wat meer indien nodig
225 g chihuahua kaas of mozzarella, munster, halloumi.....
olie voor het bakken


Bereiding


Meng in een ruime kom de bloem, boter, eidooier, suiker, zout en water en kneed het mengsel 10 minuten.
Laat het deeg een uur rusten.
Rol het deeg zeer dun uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd het in repen van 5 cm breed en 15 cm lengte.
Snijd de kaas in vierkante "stokjes" van 5 bij 1 1/4 centimeter. Neen een stokje kaas en rol er het deeg als in een spiraal om heen. Zorg voor een overlap zodat de kaas helemaal bedekt is. Knijp de uiteinden dicht.
Herhaal dit voor de rest van het deeg en de kaas.
Verhit in een steelpan een laagje olie van 2 1/2 cm tot 175 C.
Bak een paar tequenos tegelijkertijd tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Laat de tequenos voor je ze serveert wat afkoelen (ca 5 minuten).
Ongebakken tequenos kunnen ingevroren worden. Bewaar ze maximaal 6 maanden in de diepvries.


Info


Heerlijke Venezolaanse krokante kaassnacks, die als ze eenmaal gebakken zijn veel zelfbeheersing vragen om ze niet allemaal zelf op te eten.
Je kunt wat paprikapoeder toevoegen aan het deeg voor zowel de kleur als de smaak.
Voor tequenos komt iedere kaassoort in aanmerking die goed smelt maar toch een zekere stevigheid houdt.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________