R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TELO SAPI PANGANG

cassaveschotel, 4 p., Suriname


500 g gehakt
1 k cassave
1 bos kousenband
4 eieren
250 g pompoen of wortel
1 ui, in stukjes gesneden
2 blokjes bouillon
1/2 glas melk
200 g boter
1 blaadje salam
2 el tomatenpuree
1  tl mootmuskaat
zout en zwarte peper naar smaak
paneermeel


Bereiding

Kook de eieren tot ze hard zijn (9 à 10 minuten) en laat ze vervolgens afkoelen.

Snijd de kousenband in stukjes en breng ze in licht gezouten water aan de kook. Laat ze op lage temperatuur beetgaar worden.

Schil de cassavewortels en kook ze in licht gezouten water gaar. Laat de wortels afkoelen en maak er onder toevoeging van een flinke klont boter, de nootmuskaat en de melk puree van. Proef of er zout moet worden toegevoegd.

Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak er het gehakt rul in.
Voeg de stukjes ui, de blokjes bouillon, zwarte peper, het blaadje salam en de tomatenpuree toe. Meng ze met het gehakt en gaar ze een minuut of 5 mee.

Snijd de gekookte eieren in schijfjes en snijd de pompoen of wortel(s) in blokjes.

Vet een ovenschaal in met boter.
Schep de helft van de cassavepuree in de schaal en strijk de puree glad. Leg er de plakjes ei op.
Leg op de plakjes ei de stukjes kousenband.
Leg op de kousenband een laag pompoenblokjes of wortel.
Spreid het gehaktmengsel uit over de laag pompoen- of wortelblokjes.
Schep er tenslotte het overige deel cassavepuree op en strijk de puree glad.

Verdeel de rest van boter in klontjes over de puree en strooi er wat paneermeel over.
 
Verwarm de oven voor.

Bak het gerecht ca 45 minuten.


Info


















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________