|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
TELO SAPI PANGANG
cassaveschotel,
4 p.,
Suriname
500 g gehakt 1 k cassave 1 bos kousenband 4 eieren 250 g pompoen of wortel 1 ui, in stukjes gesneden 2 blokjes bouillon 1/2 glas melk 200 g boter 1 blaadje salam 2 el tomatenpuree 1 tl mootmuskaat zout en zwarte peper naar smaak paneermeel Bereiding Kook de eieren tot ze hard zijn (9 à 10 minuten) en laat ze vervolgens afkoelen. Snijd de kousenband in stukjes en breng ze in licht gezouten water aan de kook. Laat ze op lage temperatuur beetgaar worden. Schil de cassavewortels en kook ze in licht gezouten water gaar. Laat de wortels afkoelen en maak er onder toevoeging van een flinke klont boter, de nootmuskaat en de melk puree van. Proef of er zout moet worden toegevoegd. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak er het gehakt rul in. Voeg de stukjes ui, de blokjes bouillon, zwarte peper, het blaadje salam en de tomatenpuree toe. Meng ze met het gehakt en gaar ze een minuut of 5 mee. Snijd de gekookte eieren in schijfjes en snijd de pompoen of wortel(s) in blokjes. Vet een ovenschaal in met boter. Schep de helft van de cassavepuree in de schaal en strijk de puree glad. Leg er de plakjes ei op. Leg op de plakjes ei de stukjes kousenband. Leg op de kousenband een laag pompoenblokjes of wortel. Spreid het gehaktmengsel uit over de laag pompoen- of wortelblokjes. Schep er tenslotte het overige deel cassavepuree op en strijk de puree glad. Verdeel de rest van boter in klontjes over de puree en strooi er wat paneermeel over. Verwarm de oven voor. Bak het gerecht ca 45 minuten. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |