R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TAVUC SIS
kip kebab, 2 à 3 p., Turkije





2 kipfilets
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 kop yoghurt
3 el plantaardige olie
2 el tomatenpuree
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl zout

voor de garnering:
oregano
sumac
paprikapoeder


Bereiding


Spoel de kipfilets onder stromend koud water en dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Snijd het kippenvlees in blokjes van nagenoeg dezelfde grootte (ca 3 1/2 bij 3 1/2 cm).

Pureer de ui en de knoflook tot een pasta.

Meng in een kom de pasta, de yoghurt, olie, tomatenpuree, zout, zwarte peper en het paprikapoeder.
 
Voeg de blokjes kip toe en schep ze om tot ze met de marinade bedekt zijn.
Zet de kom bedekt met plastic folie in de koelkast en laat het kippenvlees daar zeker 4 uur of een hele nacht marineren.

Leg houten spiezen als je die gebruikt bijtijds in een badje water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.

Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan spiezen. Ze mogen elkaar raken maar druk ze niet teveel samen want dat bemoeilijkt het garen.
Strooi wat zout over de kebabs.

Verhit de grill of grillpan tot op middelhoge temperatuur.
Leg de spiezen in de grillpan of onder de grill. Grill ze gelijkmatig aan alle kanten, ongeveer 12 minuten in totaal.

Strooi voor extra smaak oregano, sumac en paprikapoeder over de gegrilde kebabs.

Serveer er bulgursalade of rijstpilav bij. Ook platbrood als lavas gaat er goed mee samen.


Info


Turkse kebabspiezen bevatten gewoonlijk geen stukken groente tussen de blokjes kip of vlees. Groente als tomaten en paprika's, ook pepers, worden rechtstreeks op de grill gelegd en als garnering bij de kebabs geserveerd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________