|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip kebab, 2 à 3 p., Turkije 2 kipfilets 1 ui 2 tenen knoflook 1/2 kop yoghurt 3 el plantaardige olie 2 el tomatenpuree 1 tl versgemalen zwarte peper 1 tl paprikapoeder 1 tl zout voor de garnering: oregano sumac paprikapoeder Bereiding Spoel de kipfilets onder stromend koud water en dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Snijd het kippenvlees in blokjes van nagenoeg dezelfde grootte (ca 3 1/2 bij 3 1/2 cm). Pureer de ui en de knoflook tot een pasta. Meng in een kom de pasta, de yoghurt, olie, tomatenpuree, zout, zwarte peper en het paprikapoeder. Voeg de blokjes kip toe en schep ze om tot ze met de marinade bedekt zijn. Zet de kom bedekt met plastic folie in de koelkast en laat het kippenvlees daar zeker 4 uur of een hele nacht marineren. Leg houten spiezen als je die gebruikt bijtijds in een badje water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan spiezen. Ze mogen elkaar raken maar druk ze niet teveel samen want dat bemoeilijkt het garen. Strooi wat zout over de kebabs. Verhit de grill of grillpan tot op middelhoge temperatuur. Leg de spiezen in de grillpan of onder de grill. Grill ze gelijkmatig aan alle kanten, ongeveer 12 minuten in totaal. Strooi voor extra smaak oregano, sumac en paprikapoeder over de gegrilde kebabs. Serveer er bulgursalade of rijstpilav bij. Ook platbrood als lavas gaat er goed mee samen. Turkse kebabspiezen bevatten gewoonlijk geen stukken groente tussen de blokjes kip of vlees. Groente als tomaten en paprika's, ook pepers, worden rechtstreeks op de grill gelegd en als garnering bij de kebabs geserveerd. |