|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
TASHREEB DAJAJ
3 el plantaardige olie 1/1/2 k hele kip, in stukken verdeeld 3 el tomatenpuree 3 middelgrote tomaten, gepeld en gepureerd 4 tenen knoflook, gepeld 3 gedroogde limoenen 2 blokjes kippenbouillon 3 1/2 kop water 8 baby-uitjes, gepeld 300 g aardappel, in grote blokjes 160 g kikkererwten (blik) 2 Iraanse broden, in mddelgrote stukken gesneden Bereiding Verhit de olie in een grote anti-aanbakpan en bak er de stukken kip in aan tot ze aan alle kanten gebruind zijn (8 à 10 minuten). Voeg de tomatenpuree toe en bak die terwijl je roert 3 minuten mee. Voeg de gepureerde tomaten, de tenen knoflook, gedroogde limoen, de bouillonblokjes, de babyuitjes en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op lage temperatuur en onafgedekt 10 minuten pruttelen. Voeg de stukken aardappel en de kikkererwten toe en laat ze meepruttelen tot de kip en de groenten gaar zijn (ca 20 minuten). Leg de stukken brood op een grote serveerschaal. Giet er de saus uit de pan over en laat die door het brood opzuigen. Schep er de verder inhoud van de pan op. Vervang één gedroogde limoen eventueel door een reep citroenschil.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |