R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TASHREEB DAJAJ

kiphoofdgerecht, Irak


3 el plantaardige olie
1/1/2 k hele kip, in stukken verdeeld
3 el tomatenpuree
3 middelgrote tomaten, gepeld en gepureerd
4 tenen knoflook, gepeld
3 gedroogde limoenen
2 blokjes kippenbouillon
3 1/2 kop water
8 baby-uitjes, gepeld
300 g aardappel, in grote blokjes
160 g kikkererwten (blik)
2 Iraanse broden, in mddelgrote stukken gesneden


Bereiding


Verhit de olie in een grote anti-aanbakpan en bak er de stukken kip in aan tot ze aan alle kanten gebruind zijn (8 à 10 minuten).

Voeg de tomatenpuree toe en bak die terwijl je roert 3 minuten mee.

Voeg de gepureerde tomaten, de tenen knoflook, gedroogde limoen, de bouillonblokjes, de babyuitjes en het water toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op lage temperatuur en onafgedekt 10 minuten pruttelen.

Voeg de stukken aardappel en de kikkererwten toe en laat ze meepruttelen tot de kip en de groenten gaar zijn (ca 20 minuten).

Leg de stukken brood op een grote serveerschaal. Giet er de saus uit de pan over en laat die door het brood opzuigen.

Schep er de verder inhoud van de pan op.


Info


Vervang één gedroogde limoen eventueel door een reep citroenschil.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________