R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TARTIFLETTE MET LIVAROT EN PREI
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk



500 g aardappels
800 g prei
300 g gekookte ham, in blokjes
1 teen knoflook
1 livarot-kaasje 
zout en peper naar smaak





Bereiding


Schil de aardappels, snijd ze in schijfjes en kook ze 15 minuten in licht gezouten water.
Snijd de preien in ringen en stoof ze 5 minuten. Voeg er zout en peper naar smaak aan toe.

Verwarm de oven voor (150 C).

Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf er een gratinschaal mee in.

Schep de gestoofde prei in een egale laag in de gratinschaal.
Verdeel de blokjes ham over de laag prei.
Beleg de prei- hamlaag en met de gegaarde aardappelschijfjes.
Snijd het livarotkaasje in plakken en leg die met de korst naar boven op de aardappelschijfjes.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 20 minuten.

Warm serveren, bij voorkeur met een salade.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________