![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunch, hoofdgerecht, 4 à 6 p., Frankrijk ![]() 3 rode paprika's 3 gele paprika's 3 groene paprika's 4 eieren 4 of meer ansjovis 1/2 kop room of volle melk provencaalse kruiden peper en zout kruimeldeeg parmezaanse kaas voor de garnering: rucola Bereiding Maak het kruimeldeeg. Klik hier voor het recept. Verwarm de oven voor (180 C). Snijd de paprika's doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Spoel de paprika's en leg ze ze met de bolle kant naar boven op een ovenbakplaat of in een braadslee. Schakel de oven over naar de grillstand. Plaats de bakplaat of bakvorm in de oven en grill de paprika's 15 à 20 minuten of tot het vel geblakerd is. Neem de bakvorm uit de oven en bedek de paprika's met een schone, vochtige theedoek. Laat de paprika's afkoelen en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees van de paprika's in repen. Bekleed een ronde quiche- of taartvorm met het kruimeldeeg en leg er de repen paprika op. Be strooi ze met zout, peper, provencaals kruiden en tenslotte parmezaanse kaas.. Klop met een garde de eieren en de melk onder toevoeging van zout en peper los. Giet het mengsel over de paprikavulling en strooi er weer parmezaanse kaas over. Verwam de oven opnieuw voor (180 C) . Bak de paprikataart 30 minuten in de voorverwamde oven. Maak de taart op met schilfers parmezaan, ansjovis ( 1 of 2 p.p.) en wat rucola. Je kunt de ansjovisjes ook op de taart leggen voor die de oven ingaat, zodat ze meegebakken worden. Met een salade erbij kan deze taart prima als hoofdgerecht dienen. Wil je zelf je provencaalse kruiden samenstellen. Klik dan hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|