R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TARTE AU POIVRONS
lunch, hoofdgerecht, 4 à 6 p., Frankrijk




3 rode paprika's
3 gele paprika's
3 groene paprika's
4 eieren
4 of meer ansjovis
1/2 kop room of volle melk
provencaalse kruiden
peper en zout
kruimeldeeg
parmezaanse kaas

voor de garnering:
rucola


Bereiding


Maak het kruimeldeeg. Klik hier voor het recept.

Verwarm de oven voor (180 C).

Snijd de paprika's doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Spoel de paprika's en leg ze ze met de bolle kant naar boven op een ovenbakplaat of in een braadslee.
Schakel de oven over naar de grillstand.  Plaats de bakplaat of bakvorm in de oven en grill de paprika's 15 à  20 minuten of tot het vel geblakerd is.

Neem de bakvorm uit de oven en bedek de paprika's met een schone, vochtige theedoek. Laat de paprika's afkoelen  en verwijder het vel.
Snijd het vruchtvlees van de paprika's in repen.

Bekleed een ronde quiche- of taartvorm met het kruimeldeeg en leg er de repen paprika op.
Be strooi ze met zout,

 peper, provencaals kruiden en tenslotte parmezaanse kaas..

Klop met een garde de eieren en de melk onder toevoeging van zout en peper los.
Giet het mengsel over de paprikavulling en strooi  er weer parmezaanse kaas over. 

Verwam de oven opnieuw voor (180 C) .
Bak de paprikataart 30 minuten in de voorverwamde oven.
Maak de taart op met schilfers parmezaan, ansjovis ( 1 of 2 p.p.) en wat rucola.

Je kunt de ansjovisjes ook op de taart leggen voor die de oven ingaat, zodat ze meegebakken worden.

Met een salade erbij kan deze taart prima als hoofdgerecht dienen.


Info


Wil je zelf je provencaalse kruiden samenstellen. Klik dan hier voor het recept.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________