R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






























































 Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
TARTE AU JAMBON SERRANO ET BLEU D 'AUVERGNE
hartige taart met serrano-ham en blauwe kaas, 6 p., Frankrijk





een rol (naar keuze rond of rechthoekig) bladerdeeg, bij voorkeur vers
6 (of meer) schijven serrano-ham
100 à 150 g blue d"Auvergne
2 el (milde) mosterd
2 uien
5 eieren
150 g slagroom
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak


Bereiding


Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd de helften in maantjes.
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak er op matige temperatuur de uien een minuut of 10 in. Laat ze zacht worden maar niet karameliseren.

Bekleed een lage met boter ingevette ronde/vierkante bakvorm met bladerdeeg. Snijd over de rand hangend deeg weg. Prik het deeg met een vork op verschillende plaatsen door.

Bestrijk het  bladerdeeg gelijkmatig met de mosterd.
Verdeel de zacht geworden lamellen ui over de taartbodem en verkruimel er vervolgens de blue d'Auvergne over.
Bedek het geheel daarma met schijven serrano-ham.

Klop in een kom de eieren los. Klop er de slagroom en zout en peper naar smaak door.
Giet het mengsel over de taartbodem uit. Zorg dat de ham er helemaal door bedekt wordt.

Verwarm de oven voor (180 C).

Bak de taart tot het eimengsel gestold is en een mooi goudbruine kleur heeft (ca 25 minuten).

Serveer de taart warm of koud met een groene salade erbij.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________