|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hartige taart met serrano-ham en blauwe kaas, 6 p., Frankrijk een rol (naar keuze rond of rechthoekig) bladerdeeg, bij voorkeur vers 6 (of meer) schijven serrano-ham 100 à 150 g blue d"Auvergne 2 el (milde) mosterd 2 uien 5 eieren 150 g slagroom 2 el olijfolie zout en peper naar smaak Bereiding Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd de helften in maantjes. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak er op matige temperatuur de uien een minuut of 10 in. Laat ze zacht worden maar niet karameliseren. Bekleed een lage met boter ingevette ronde/vierkante bakvorm met bladerdeeg. Snijd over de rand hangend deeg weg. Prik het deeg met een vork op verschillende plaatsen door. Bestrijk het bladerdeeg gelijkmatig met de mosterd. Verdeel de zacht geworden lamellen ui over de taartbodem en verkruimel er vervolgens de blue d'Auvergne over. Bedek het geheel daarma met schijven serrano-ham. Klop in een kom de eieren los. Klop er de slagroom en zout en peper naar smaak door. Giet het mengsel over de taartbodem uit. Zorg dat de ham er helemaal door bedekt wordt. Verwarm de oven voor (180 C). Bak de taart tot het eimengsel gestold is en een mooi goudbruine kleur heeft (ca 25 minuten). Serveer de taart warm of koud met een groene salade erbij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |